Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Op zoek naar de ware partner deel 1

Bijna een ieder van ons wil gelukkig, samen met een partner, hand in hand door het leven en ons voorbereiden op de wederkomst van onze Heiland. Maar hoe vind ik de ware? Hoe weet ik wat God met mij wil?

Als christenen leven we momenteel in een wereld waar lust, afwisseling en emoties de overhand hebben. Hoe kan ik, als kind van Hem, nu de juiste vinden in deze grote grijze massa?

Zijn antwoord hierop is duidelijk:
Vertrouw op Hem met heel je hart en kom bij Hem zoals je nu bent. God kan je niet helpen als je Zijn belofte niet helemaal gelooft.
Vertrouw niet op je eigen mening en inzicht. Leg alles bij Hem neer. Als Hij niet direct antwoord geeft op jouw gebed, dan heeft Hij er een hele goede reden voor. Dat wil dus niet zeggen dat Hij jouw gebed niet heeft verhoord noch dat Hij hem afwijst.

Ga niet vaker stappen of (christelijk) daten. Je beledigt Hem en geeft Hem niet de ruimte, tijd en vertrouwen die Hij van je vraagt. Daarnaast veroorzaakt het alleen frustraties en breekt het je geloof af.
Ik sluit dit 1ste deel af met de volgende tekst die ook geldt voor het ontmoeten van de ware.

?Vertrouw op de Heer met heel je hart,
steun niet op eigen inzicht.
Denk aan hem bij alles wat je doet,
dan baant hij voor jou de weg.?
Spreuken 3: 5,6

Onze perfecte Matchmaker wil graag voor jou bemiddelen. Geef Hem een kans!

Bron: [ Relatietherapie ] Stefan Holtman - Toegevoegd op 18/05/2008 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis