Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Nieuws: Onderwijsdag

Op 29 maart 2008 organiseert Ellel Ministries Nederland 'Leven onder Gods Bescherming' - een onderwijsdag met David Cross over bescherming, bedekking en autoriteit.

Bescherming is één van de basisbehoeften van de mens. Ter bescherming tegen de invloeden van het weer bouwen we muren om ons heen en een dak boven ons hoofd. God heeft ons zo gemaakt dat we ook geestelijke bescherming nodig hebben, en in de Bijbel legt Hij uit hoe deze geestelijke bedekking tot stand komt. Door zonde worden we vatbaar voor kwalen en ziekte, maar God bied ons de geweldige kans om Zijn bescherming voor ons leven terug te krijgen.

God verlangt ernaar om ons met Zijn liefde te bedekken. Onder deze bedekking zijn we veilig, en kunnen we Zijn genezing ontvangen. Na de zondeval ontdekten Adam en Eva dat ze naakt waren, en maakte God kleren voor ze. Op de zelfde manier kunnen wij geestelijk kwetsbaar zijn, en hebben we Zijn bedekking nodig. Door het oude testament heen blijft God herhalen dat Hij ons onder Zijn hoede wil nemen.

David's heldere uitleg over dit principe helpt om te begrijpen hoe we dit toe kunnen passen in ons leven. Ook gaat hij in de rol van structuren van autoriteit zoals het huwelijk, het gezin en leiderschap. Door binnen deze structuren te blijven kunnen we Gods bescherming genieten. Het onderwijs van Jezus over een beschermd leven komt ook aan de orde. Dit alles wordt ge?llustreerd aan de hand van de levens van verschillende personen uit de Bijbel.

Zie www.ellel.nl voor meer informatie.

Bron: [ Website Ellel Ministries Nederland ] Joost Verhoog - Toegevoegd op 30/01/2008 door

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis