Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

De kracht van bidden

Jeugdkerken en evangelisatie acties schieten gelukkig uit de grond. Gelukkig, want we hebben een boodschap voor dit land. Maar soms heb ik het idee dat we het krachtigste wapen wat de Heere onze God heeft gegeven wel eens vergeten: bidden.

De bijbel roept om ons op te bidden. Sterker nog "bidt zonder ophouden" staat er in de bijbel. Veelvuldig wordt er aangedrongen op "volharderdend te bldden". Jezus nam tijd om God de Vader te zoeken in gebed. We weten dat Hij eerst de woestijn in ging, om God te zoeken.

Presentator, evangelist en caberetier Herman Boon riep laatst op tot gebed en vasten. "Vaak willen wij de woestijn overslaan, en gelijk resultaat zien. Maar de woestijn is nodig." En ik denk dat hij gelijk heeft. Daarnaast deed Herman Boon ook een oproep tot vasten. "Wanneer wij vasten, sterft onze ik en kan God de ruimte krijgen. Uit ons zelf willen we toegeven aan onze verlangens, maar als wij vasten geven wij Hem de ruimte om te heersen." Herman Boon refereerde naar Esther, die door drie dagen vasten het volk door Gods kracht kon redden.

Wat je ook van Herman Boon mag vinden, en wat je ook van de tekst hier boven mag vinden, feit is dat wij invloed kunnen uitoefenen op onze omgeving door gebed. Gebed is iets wat door de hele bijbel terug komt. Laten we het niet onderschatten.

Promoot daarom ook in uw omgeving het gebed. Ga met kennissen of vrienden bidden. Sluit u aan bij een gebedsgroep, of zo nodig richt er zelf ??n op. En ook een gebedssite behoort tot de mogelijkheid. Bidden voor Delft wil stimuleren om een gebedswebsite te starten. Lees meer op www.biddenvoordelft.nl over acties in Delft, maar ook over hoe je een gebedswebsite kan starten, en over gebed.

Bron: [ Hildebrand van Kuyeren ] Hildebrand van Kuyeren - Toegevoegd op 29/01/2004 door
 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter