Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Opgeloste angst

Romeinen 8:5-17

Het leven zit vol positieve en negatieve verassingen. De positieve verassingen vinden wij leuk, maar de negatieve… die zijn we liever kwijt dan rijk. Omdat mensen nogal graag in controle willen zijn, probeert een ieder op zijn of haar manier de toekomst in zijn of haar macht te krijgen. Vaak zie je mensen naar een waarzegsters, paragnost, medium of andere paranormale mensen gaan, andere leggen graag tarot kaarten. Ook zie je dit soort zaken op de beeldbuis verschijnen. Hoe kijken wij als christenen tegen dit soort zaken aan? Dat er wat gaande is, is duidelijk, maar waar komt het vandaan? Als christenen weten we dat alles wat mensen van de ware God afhoudt, van de duivel komt. Niemand anders heeft daar baat bij. Consulten die een positief resultaat opleveren, houden mensen in de greep van de duivel. Mensen raken verslingerd aan dit soort paranormale zaken waarbij Christus verder weg lijkt te zijn! Voor mensen die dit soort zaken raadplegen, is nog maar de vraag of ze werkelijk in controle zijn en de rust vinden die ze zoeken. Ze zullen niet altijd een positief consult van een medium ontvangen. Het is op deze momenten dat de duivel zijn ware aard laat zien. Paragnosten en de kliek die daar om heen hangt, zijn onbetrouwbaar! In principe geven ze mensen valse hoop en geen rust.

Angst is een slechte raadgever waardoor mensen geïsoleerd worden. De tegenhanger van angst is rust. Deze rust is niet te verkrijgen door een medium te raadplegen en een positief consult te ontvangen. Ware rust komt ook niet voort door in controle te zijn. Ware rust is afkomstig van God de Vader! Alleen daar kun je een LEVEN met hoofdletters verwachten.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 19/09/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis