Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Onze fouten worden omgekeerd...

Johannes 21:15-19

Of u het nu erg vindt of niet, iedereen doet het: “Fouten maken.” Gelukkig bent u niet de enige die fouten maakt. We kunnen op diverse manieren met onze fouten omgaan. We kunnen ze verstoppen, we kunnen ze proberen te corrigeren of ons er voor te verontschuldigen. Soms gaan we precies zo met onze zonden om. Als we zondigen is het niet zo dat God ons in het diepste van het diepste gooit om nooit meer naar ons om te kijken. Het tegenovergestelde is waar! Hij neemt de zonde weg en maakt ons een beter mens.

Wat dacht u van de apostel Petrus? Uit angst verloochende hij Jezus drie keer. Hij gaf als antwoordt dat hij Jezus niet kende! In de verzen 15-19 vraagt Jezus drie keer aan Petrus of hij van hem houdt. Petrus bevestigde dat, hij voelde zich bij de derde vraag zelfs geïrriteerd, Hij zou het kunnen weten! Ondanks Petrus zijn verleden zei Jezus tegen hem: “Zorg voor mijn schapen.”(v. 17)

Soms denken mensen dat ze zo’n grote fout hebben gemaakt dat deze niet meer terug te draaien valt. Maar het is op dat moment belangrijk te weten of u nu wel of niet van Jezus houdt. Als u van Jezus houdt geloof dan dat Jezus met uw fout een groot wonder kan doen, net zoals bij Petrus.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 07/09/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis