Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Gebed van overgave

Johannes

God, ik belijd dat ik een zondaar ben en uw woord zegt dat zondaren verloren gaan.
Dat betekent dat ik als zondaar niet kan bestaan
voor Uw Aangezicht.
U hebt de mensheid zo lief dat U Uw eniggeboren Zoon gegeven hebt om mij te redden.
U hebt mij zo lief dat U niet wilt dat ik verloren ga en daarom hebt U Uw Zoon Jezus gegeven.
D.w.z. U, God, werd mens en die mens heet Jezus.
Jezus stierf voor mij.
Hij gaf Zijn leven en Zijn bloed voor mij persoonlijk.
Dat offer wil ik aanvaarden.
Ik kan als zondig mens niet bestaan voor Uw Aangezicht maar er staat geschreven: "In Jezus hebt U een welbehagen."
Ik open dan nu ook mijn hart en nodig U, Jezus uit.
Ik vraag U heel eerbiedig:"Heer Jezus kom in mijn hart
op dit moment."Ik geef U mijn hart en mijn leven.
Ik dank U, dat U naar Uw beloften, in mijn hart naar binnen gekomen bent.
Jezus woont nu in mij.
D.w.z. Uw Geest die kwam in de plaats van Jezus toen Hij naar de hemel ging en die Geest van God leeft nu in mijn hart.
Mijn oude ik is weg, is nu dood voor God, ik heb dat zelf uitgesproken.
Ik heb het woord gehoord, het is als zaad in mijn hart gezaaid, ik heb het aanvaard en God's Geest heeft aan dat zaad leven gegeven.
Het is de Geest die levend maakt.
Ik ben nu behouden, ik ben wederom geboren en ik dank
U daarvoor Here God.
Ik geef U ook mijn leven en dat betekent alles wat mij toebehoort, mijn gaan,mijn staan, mijn denken en doen, mijn man, mijn vrouw, huwelijk,kinderen, familie, huis, tijd, werk, geld, geloof, kerk, mijn mening, mijn plannen, mijn toekomst.
Vanaf nu geef ik U het beheer daar over.
Niet meer wat ik wil maar wat U wilt, dat geschiedde in mijn leven.
Vanaf dit moment dat ik wederom geboren ben, sta ik nu ook recht voor Uw Aangezicht en vraag U ook om vergeving voor al mijn zonden uit het verleden, heden en voor de toekomst.
Ik maak alles goed met mijn naaste die ik kwaad heb bejegend of anderszins en zal wat ik mij heb toegeƫigend zonder daar recht op te hebben teruggeven dan wel alsnog betalen.
Ik dank U dat U op dit moment alles vergeven hebt
omdat Jezus al voor mij betaalde met Zijn offer, 2000 jaar geleden, toen ik nog niet eens geboren was.
Ik dank U Here God, dat ik echt behouden ben en ik vanaf nu weet, mijn zonden zijn vergeven en Uw eeuwige leven begint in mij Nu.

AMEN

Bron: [ Jiooda ] Jiooda. - Toegevoegd op 29/04/2012 door Yiooda

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis