Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

In zwakheid zijn wij sterk!

Genesis 27:6-23 & 1 Korintiërs 12:9-10

We houden er van om mensen te zien met veel zwaktes. In deze zwaktes herkennen we ons zelf heel erg goed.
In Genesis 27:6-23 worden diverse motieven gebruikt om Isaac om de tuin te leiden. De motieven van smaak (het vlees), voelen (harige onderarmen) en ruiken (kleding van Esau) zijn in dit verhaal aanwezig.

Net zoals duizenden jaren geleden kunnen wij door Gods genade onze zwakheden en tekortkomingen overwinnen als wij maar vertrouwen in Gods kracht, welke perfect is gemaakt in zwakheden.

Enkele gedachten
Paulus was in zijn bediening voor Christus zeer relaxed omdat hij wist dat zijn kracht van iemand anders kwam.
Als we over onze ervaringen met God spreken dan dienen we met bepaalde zaken rekening te houden:
. pas op dat we niet de aandacht op ons richten, maar op Christus alleen en
. pas op dat hetgeen waarover we spreken wel zichtbaar is in ons gedrag.

Wanneer we onszelf de aandacht geven dan:
. moet het relateren aan onze zwakheden in de wereld omdat
. het duidelijk zal zijn dat onze zwakheden echt onze kracht in Christus zijn.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 10/02/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis