Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

God is meer dan waardig te ontvangen onze eer!

Psalmen 100 & 136:1

Het lofoffer wordt beschreven in Leviticus 7:11-21. Het is in het bijzonder een dankoffer voor een verlossing van ziekte en uit gevaren. Al spoedig en met name na de verwoesting van de tempel, werd dit dankoffer beschouwd als het voornaamste middel om God te eren, ook zonder het brengen van een offer. Zo wordt het vrijwel gelijk aan ons dankgebed.

Dit Psalm, in vers 5 en 9, is er een oproep om de Here te verhogen en zich voor zijn troon neer te werpen. Deze oproep laat verschillende manieren zien van Gods grootheid en heiligheid. Deze delen zijn:

1. God is de Koning van de gehele wereld
2. God is God die het recht lief heft
3. God die verhoord onze gebeden en is een God die onze zonde vergeeft

In vers 4. staat geschreven “prijst zijn naam”. In de grondtekst staat dit letterlijk omschreven als: “Zegent zijn Naam”. Het wordt zegent betekend hier met ere vermelden, met lofprijs roemen.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 08/02/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis