Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

De beloning des Heren is groter dan u kunt verwachten!

Mattheüs 6:1-6 & 16-18

Ware liefde voor God komt niet voor uit wat mensen van ons vinden of waar we ons zelf voor op de borst slaan. Ware liefde voor God komt voort uit een nederigheid hart naar God toe. Het is alleen mogelijk ‘verborgen’ goede werken te hebben omdat God ons eerst heeft lief heeft gehad.

De tekst laat bezorgdheid blijken of bepaalde mensen wel een persoonlijke relatie met God hebben, immers, waarom moeten de schriftgeleerden en de farizeeërs op de hoek van de straat staan bidden?

De vertaling vanuit het Grieks voor farizeeër (hypokrites) is acteur. De hypokrites zochten bewondering van mensen voor het vasten wat ze deden. Het was geen ware nederigheid naar God toe. Schriftgeleerde en farizeeërs werden gezien als mensen die geen juiste interpretaties van de geschriften maakten en als religieuze leraren die in hun verantwoordelijkheid gefaald hadden.

Vasten was in die tijd een algemeen religieuze praktijk. Het werd zowel publiekelijk als privé gedaan. Vasten is een uiting van nederigheid naar God toe, als versterking voor gebed en als een expressie van rouw. Tijden het rouwen strooiden de hypokrites as over hun gezicht waardoor ze onherkenbaar werden. Dit is ironisch omdat de hypokrites juist mensen opzochten om daar bewondering van te krijgen. Nu was het gelaat onder het as, en waren ze dus onherkenbaar geworden.

Als we God werkelijk willen dienen, dan moeten we dat doen zonder dat we daar voor door mensen beloond willen worden! Het is beter door God in de hemelen beloond te worden, dan door mensen hier op aarde!

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 07/02/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis