Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

God niet vals beschuldigen.

Jakobus 1:12-18

Verleidingen des levens liggen buiten de mens. Mensen geven vaak God de schuld als ze beproefd worden, maar kan dat nu eigenlijk wel? Kunnen mensen God de schuld geven als het uitmondt in zondigen? In Jakobus 1 vers 17 staat duidelijk geschreven dat mensen aangetrokken worden, een sterk verlangen hebben, hevige behoefte hebben aan, gretig zijn, lust hebben, sterke drang ervaren, etc., als zij met bepaalde zaken/zonden geconfronteerd worden. Geef men toe aan deze confrontatie dan is de zonde geboren en zal uiteindelijk uitmonden (als de zonde volgroeid is) in de dood! Het inzicht dat we uit de Bijbel halen is dat het geen zonde is om deze verlangens/gevoelens te hebben, maar eraan toegeven leidt tot zonden.

Jakobus dringt er op aan dat wij niet moeten dwalen, maar op het smalle pad van het Evangelie blijven. Ook moeten we goed begrijpen dat God de schepper alleen het goede wilt voor Zijn kinderen. We hebben veel geschenken gekregen en wij krijgen nog steeds veel geschenken van God, dat is onbeschrijflijk. Als we daar een seconde over nadenken dan kunnen we begrijpen dat God iets geeft wat ‘altijd’ Goed is voor Zijn kinderen. De waarde van een gift is in onbelangrijk, maar de intentie van wie we een geschenk krijgen is het allerbelangrijkste. God is de schepper van hemel en aarde, Hij geeft geschenken weg. Hij is onveranderbaar en Zijn goedheid, wat nooit tot zonden zal leiden, zal te allen tijde gehandhaafd blijven.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 06/02/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis