Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Gedrag versus echtheid

Mattheüs 23: 23-31

Tijdens consumenten programma’s op TV zien we vaak ervaringen van mensen die iets hebben gekocht, maar nooit het product hebben ontvangen. Velen van ons adverteren voor Jezus, maar blijkt dat hun geestelijk huis in verval is. We kunnen om wat voor reden dan ook naar de kerk toegaan, maar voor vele komt het gedrag niet overeen met het geen we spreken. Als dat zo blijkt te zijn dan is ons gedrag niets anders dan een voorstelling. Toen Jezus de Farizeeërs confronteerde met hun gedrag zei Hij: “Zo ook gij, van buiten schijnt gij de mensen wel rechtvaardig, doch van binnen zijt gij vol huichelarij en wetsverachting.” (Matt. 23:28) Jezus had een duidelijke boodschap voor zijn volgelingen: “Wees geen hypocriet!” De Bijbel leert ons en moedigt ons aan om “lief te hebben vanuit een rein hart… en vanuit een goed geweten en ongeveinsd geloof.” (1 Tim. 1:5)

Doe vandaag aan introspectie, onderzoek je geestelijk huis. Want als mensen vandaag jouw aankijken en spreken, ontdekken ze dan een hart wat echt is?

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 24/01/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis