Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Vergeet God niet in goede tijden!

Deuteronomium 8:7-18 & Johannes 1:16

Voordat de Israëlieten Kanaän binnen zouden gaan, vertelde Mozes hen over de overvloed van het land. Ze zouden daar van alles krijgen, ja zelfs meer dan dat! Maar Mozes waarschuwde hen op gepaste wijze, voor het gevaar dat ze door deze rijkdommen heen God weleens zouden kunnen gaan vergeten. Vandaar dat hij in vers 18 hen er aan wilde herinneren van wie ze deze rijkdommen wel niet gekregen hadden.

Rijkdom bestaat niet alleen maar uit materialisme. Alles wat wij hebben ontvangen is van God. In Johannes 10:10 liet Jezus dit met nadruk aan zijn discipelen weten.

Ook wij zijn in de verleiding om God te vergeten in wat Hij voor ons doet in welvarende tijden. Maar we moeten niet vergeten dat ons leven alleen overvloedig is als onze persoonlijke relatie met Jezus optimaal is.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 23/01/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis