Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

De doop

Genesis

De kerk gelooft dat de christelijke doop een sacrament is, bevolen door onze Heer, dat het aanvaarden van de weldaden van de verzoening door Jezus Christus, tot uitdrukking brengt. Wij geloven dat deze aan gelovigen toegediend moet worden en blijk geeft van hun geloof in Jezus Christus als hun Zaligmaker en van hun oprecht voornemen om Hem te gehoorzamen in heiligheid en gerechtigheid. Aangezien de doop een symbool van het nieuwe verbond is, mogen ook jonge kinderen gedoopt worden op verzoek van hun ouders of voogden, die daarbij zullen beloven dat zij hun kind de noodzakelijke christelijke opvoeding zullen geven. De doop kan voltrokken worden door middel van besprenkelen, overgieten of onderdompelen, overeenkomstig de wens van de kandidaat.

Bron: [ Onbekend ] Onbekend - Toegevoegd op 15/01/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis