Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Het heilig avondmaal

Exodus 12:1-14

De kerk gelooft dat het Heilig Avondmaal, ingesteld door onze Heer en Heiland, Jezus Christus, wezenlijk een nieuwtestamentisch sacrament is, dat het Zijn offerdood verkondigt, de verdienste waardoor de gelovigen leven hebben, gered zijn, en de belofte van alle geestelijke zegeningen in Christus hebben. Het is uitdrukkelijk bestemd voor diegenen, die voorbereid zijn op een eerbiedig verstaan van haar betekenis, en daardoor de dood des Heren verkondigen totdat Hij wederkomt. Daar het in gemeenschap wordt gevierd, zullen alleen diegenen worden uitgenodigd om deel te nemen, die geloven in Christus en de heiligen liefhebben.
Exodus 12:1-14; MattheĆ¼s 26:26-29; Marcus 14:22-25; Lucas 22:17-20; Johannes 6:28-58; I CorinthiĆ«rs 10:14-21; 11:23-32.

Bron: [ onbekend ] Onbekend - Toegevoegd op 15/01/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis