Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

De vrouw in de bediening, een must!

Genesis

De kerk zou het recht van de vrouw moeten ondersteunen om haar door God gegeven geestelijke gaven binnen de kerk te gebruiken, bevestigt het historische recht van vrouwen om gekozen en benoemd te worden op leidinggevende posities binnen de kerk, inclusief de ambten van oudste en diaken. Het doel van Christus’ verlossende werk is het bevrijden van de schepping van de vloek van de zondeval. Zij die “in Christus” zijn, zijn een nieuwe schepping (2 Cor. 5:17). In deze verlossende gemeenschap mag geen enkel mens als minderwaardig worden beschouwd op basis van sociale status, ras of geslacht (Gal. 3:26-28). Wij erkennen de schijnbare tegenstelling, veroorzaakt door Paulus’ instructie aan Timotheüs (1 Tim. 2:11-12) en aan de gemeente van Corinthe (1 Cor 14:33-34), maar we geloven dat het interpreteren van deze teksten alsof ze de rol van de vrouw in de bediening inperken in tegenspraak is met specifieke teksten waarin vrouwelijke deelname aan geestelijk leiderschap positief beoordeeld wordt Joël 2:28-29; Hand. 2:17-18; 21:8-9, Rom. 16:1; 3, 7; Fill. 4:2-3), en de geest en praktijk van de Wesleyaanse heiligingsbeweging schendt. Bovendien is het in tegenspraak met het karakter van God zoals dat door de hele bijbel heen getoond wordt, en in het bijzonder zoals geopenbaard in de persoon van Jezus Christus.

Bron: [ Onbekend ] Onbekend - Toegevoegd op 15/01/2012 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis