Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Als God voor ons is, wie kan dan tégen ons zijn?

Romeinen 38a-39b

Beste mensen,

Kent u deze poster? [ “Ik sluit me aan op de toekomst” ]
‘k Weet niet precies waar u woont, maar zéker wie in Zuid woont, die kent dit. Heeft overal gehangen. Als je deze voor je raam had, en ze kwamen door jóúw straat met de KPN-auto, dan maakte je kans -- ’t staat er onderaan - op een gratis Samsung LCD-tv.
Nou, en er hebben er een hoop gehangen hoor!
Want we zijn Nederlanders, en als we de kans hebben om iets gratis en voor niks te krijgen, dan zijn wij er bij; zeker weten. Nou ja, je moest natuurlijk wel die glasvezelkabel nemen, maar dan: zo’n gratis LCD-tv: Ja toch?
En dit kon je natuurlijk helemáál niet laten lopen. Lieve mensen, je aansluiten op de toekomst -- dat is toch gewéldig? Dat dat kán, bedoel ik? Dat wij dat mee mogen maken? Want wie zou dát nou niet willen: aangesloten zijn op de toekomst?
Ja, want dat bén je dus blijkbaar, hè, als je zo’n glasvezelkabel hebt. Al die anderen, die dat nog níét hebben, dat zijn dan wel míétjes; die lopen wel hopeloos achter, met die trage ADSL en gewóne ka-bel. Nee, dit is de toekomst!
(Even voor u die nou heel sneu bent: de rest van Enschede komt komend jaar aan de beurt; dan gaat ook voor ú de toekomst open).

Lieve mensen, wat is dit voor waanzin? Wat is dit voor een ongelooflijk platte werkelijkheid waar wij met mekaar in terecht zijn gekomen? Dit gelóóf je toch niet? Dit is toch niet wáár? Dat jóúw tóékomst opengaat door zo’n stom kábeltje?
Is dat het enige wat je nodig hebt om gelúkkig te zijn? Trappen we daar écht met mekaar in?
Ik bedoel: van mij mag je zo’n kábel nemen, hoor; moet je helemaal zelf weten. Maar ’t idee dat je dán aangesloten bent op de tóékomst? Dat is toch te gek voor woorden?

Morgen is ’t Kerst.
God heeft ook iets in de aanbieding.
Hij wil jou óók aansluiten op de toekomst.
Maar dan écht.
Die kábel is over een paar jaar weer verouderd, hoor; dan moet je weer wat nieuws hebben. Góds Kerstaanbieding blijft stáán, tot de laatste dag van deze aarde.

Lieve mensen, wat heb je nódig, als mens op aarde? Waar word je gelúkkig van?
Wij hébben ontzettend veel hè?
De méésten van ons tenminste. Níét iederéén, maar de méésten wel. We hébben ontzettend veel.
En dat is nou gek: hoe méér je hébt, hoe meer je ook wilt hebben. Je zou denken: op een gegeven moment, dan heb je genóég, dan ben je tevréden -- want éígenlijk hebben we natuurlijk zát genoeg; vergelijk het met mensen in Bangladesh of Afghanistan ofzo -- maar we willen altijd nog méér. Daarom werkt die recláme ook: nóg sneller Internet: gewéldig.
Maar wat heb je nou nódig? Wat heb je nódig voor de toekomst?

Even een rare vraag: kun je je voorstellen dat je straks op je sterfbed ligt en dat je dan zegt: “Hád ik nou toch dat snelle Internet maar gehad; want dán was ik aangesloten op de toekomst”? Nee toch?
Lieve mensen, wat heb je nódig?

Paulus zegt: “Eén ding weet ik zeker: wát er ook gebeurt -- en er kan een hele hoop gebeuren, hè, dat weten we allemaal -- maar wát er ook gebeurt, er is niks, helemaal niks, dat mij ooit nog weg kan ha-len, mij kan scheiden van de liefde van God. En wat is dat voor liefde? Nou”, zegt hij, “dat is de liefde die God ons gegeven heeft in Christus Jezus, onze Heer”.
Lieve mensen, dat is nou Kerst. Kerst is het feest van Gods liefde. En dan niet dat vage van: tjonge, wat vind ik alle mensen toch lief -- dat hou je na Kerst geen week meer vol. Nee, God is niet opper-vlakkig; Hij gaat tot op de bódem. Hij houdt na Kerst ook niet óp, maar Hij gaat vérder, tot het bittere einde. En dan hangt dat Kerstkind daar straks aan een kruis.
Dát is liefde. Dat is nou Góds liefde.
En als jij Hem aanneemt, dan zal niks en niemand jou ooit nog scheiden van die liefde.
Lieve mensen, dán ben je pas echt aangesloten op de toekomst.
Dan heb je een rázendsnelle verbinding.
Dan gaat de toekomst voor je open.
Want dan heb je een Gód die van jóú houdt.
Als God voor ons is, wie kan dan tégen ons zijn? Zal Hij, die zijn eigen Zoon niet heeft gespaard, ons met Hem niet alles schenken?
Kerst.
God sluit jou aan op Zijn toekomst.

Lieve mensen, ik wens u een geweldig Kerstfeest!

Amen.

Bron: [ ds. Biewenga ] ds. Biewenga - Toegevoegd op 27/10/2011 door Biewenga

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis