Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Hoe moeten wij ons kleden?

Kolossensen 3:1-17

Enkele punten over de christelijke liefde

1. De christelijke liefde is geen gevoel, geen emotie, maar een keus, een wilsbeslissing.
2. Maak niet de daad van een ander tot voorwaarde voor jouw keus om je te kleden in de liefde. Maak je daarvan niet afhankelijk.
3. Als liefde ons maakt tot een volmaakte eenheid, dan is eenzaamheid in de gemeente van Christus onmogelijk.
4. Je kleden in de liefde is voor de wereld van vandaag onbegrijpelijk; iets voor softies. Het komt voort uit een ‘slavenmoraal’ (Nietzsche).
5. Liefde is ook over kerkgrenzen heen de band van de eenheid.
6. Laat er evenwicht zijn tussen waarheid en eenheid. Ook de eenheid hoort tot de kern van het evangelie.

Bron: [ ds. Biewenga ] ds. Biewenga - Toegevoegd op 21/06/2011 door Biewenga

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis