Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Werken aan het koninkrijk van God

1 Petrus 1

12 Aan hen werd geopenbaard dat zij niet zichzelf, maar ons dienden in de dingen die u nu verkondigd zijn door hen die u het Evangelie verkondigd hebben door de Heilige Geest, Die vanuit de hemel gezonden is; dingen, waarin de engelen begerig zijn zich te verdiepen. (1 Petrus 1:12)

Wat heb ik aan het geloof, hoe wordt ik er beter van? Dat zijn vaak de vragen waarmee mensen zitten als ze er over nadenken. Wat kan het geloof voor mij doen? Maar als wij kijken naar de mensen die ons zijn voorgegaan, zij deden het niet voor henzelf maar zij deden het voor ons.

1 Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo'n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, (Hebreeen 12:1)

Maar in de bijbel zien we een heel andere manier van geloven. Daar zijn mensen bij wie het niet ging om henzelf, maar bij wie het ging om het koninkrijk van God. Zij bouwden mee aan het geloof/ vertrouwen op de Vader hier op aarde.

Op die manier zijn zij bezig geweest voor ons zodat de waarheid of het Evangelie wordt verkondigd onder ons. Zij hebben er aan gewerkt zodat de basis werd gelegd voor de komst van Jezus. Een verwachting voor de komst van de zaligmaking die God had beloofd.

Wij leven nu in een kerk cultuur waar wij afvragen wat wij aan het geloof hebben. Wij zijn niet meer bezig met het werk van God, maar wij zijn bezig om ons plaatsje in het koninkrijk van God te kunnen garanderen.

Een leger met allemaal individuele soldaten die niet samenwerken zal nooit kunnen winnen. En dat is de kerk van vandaag. Wij zijn individuen met een eigen agenda. Nooit zullen we kunnen bouwen aan het koninkrijk van God.


Bron: [ godshart.nl ] godshart - Toegevoegd op 16/06/2011 door godshart
 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter