Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Het nieuwe Jeruzalem

Openbaring 21

9 En een van de zeven engelen die de zeven schalen hadden, vol van de zeven laatste plagen, kwam naar mij toe en hij sprak met mij en zei: Kom, ik zal u de bruid, de vrouw van het Lam, laten zien. 10 En hij voerde mij weg in de geest op een grote en hoge berg en liet mij de grote stad zien, het heilige Jeruzalem, dat neerdaalde uit de hemel, bij God vandaan. (Openbaring 21:9-10)

Er wordt veel tijd besteed aan de details van het nieuwe Jeruzalem. De stad wordt de bruid genoemd van het Lam. De stad zal worden bewoond door de mensen die willen samen leven met God. De stad is de plek waar de koning zal regeren over de hele aarde.

Deze stad is door God zelf voorbereidt met als doel dat het hier op aarde zal worden geplant. Een stad gemaakt van natuurlijke edelstenen.

14 En de muur van de stad had twaalf fundamenten met daarop de twaalf namen van de twaalf apostelen van het Lam. (Openbaring 21:14)

Deze muren van de nieuwe stad zijn gebouwd op het werk van de apostelen, bij de verspreiding van het goede nieuws. Het de plek waar de kinderen van God kunnen wonen in de aanwezigheid van de Vader samen met het Lam.

22 Ik zag geen tempel in haar, want de Heere, de almachtige God, is haar tempel, en het Lam. (Openbaring 21:22)

Daar kunnen we God ontmoeten in Zijn heiligheid. Daar kunnen we samen wonen met het Lam. Niet langer hoeven we meer moeite te doen om deze wereld uit ons hart te krijgen om ons op God te kunnen richten.

Het beeld is misschien beperkt, maar het is genoeg om te begrijpen dat God onder ons wil wonen en ons alles wil geven wat wij nodig hebben. Wij mogen leven in de schoonheid van Gods schepping, wij mogen wonen dicht bij God zelf.


Bron: [ godshart.nl ] godshart - Toegevoegd op 18/05/2011 door godshart
 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter