Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Hun ondergang

Openbaring 16

12 En de zesde engel goot zijn schaal uit over de grote rivier, de Eufraat. En haar water droogde op, zodat de weg gereedgemaakt werd voor de koningen uit de richting waar de zon opgaat. (Openbaring 16:12)

De zesde schaal met de toorn van God is gericht op de koppigheid van de wereldse leiders. Soms wordt trots zo groot dat onze eigen trots ons de ondergang induwt. Zo zal het ook zijn met de koningen (leiders) in deze tijd van het oordeel. Blijkbaar zullen leiders uit Azië naar Jeruzalem trekken, maar het is de toorn van God die voor hen de weg vrij maakt om dat te doen.

13 En ik zag uit de bek van de draak, uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten komen, als kikvorsen. 14 Dit zijn namelijk de geesten van de demonen, die tekenen doen en die uitgaan naar de koningen van de aarde en van de hele wereld, om hen te verzamelen voor de oorlog van de grote dag van de almachtige God. (Openbaring 16:13-14)

Ik heb al vele malen in de overdenkingen benadrukt dat de mens op deze wereld niet zo goed is als het lijkt. In films die gaan over de eindtijd wordt vaak een organisatie als de VN gezien als het middel van de antichrist. Waarschijnlijk zitten ze er niet zo ver naast, want in de eindtijd zal het kwaad proberen alle volken te verenigen in hun strijd TEGEN God, een confrontatie tussen goed en kwaad.

De verschillende beelden die werden gebruikt worden nu ontdaan van hun masker. De drie onreine geesten komen voort als kikvorsen en gaan de strijd aan met God. De strijd gaat om de loyaliteit van deze wereld. De antichrist wil niets liever dan dat wereld zich verzet tegen hun maker. Maar God zal laten zien dat Hij hun schepper is en dat er maar een juiste keuze is/was.

15 Zie, Ik kom als een dief. Zalig hij die waakzaam is en op zijn kleren acht geeft, zodat hij niet naakt zal rondlopen en men zijn schaamte niet zal zien. 16 En hij verzamelde hen op de plaats die in het Hebreeuws Armageddon wordt genoemd. (Openbaring 16:15-16)

Net als bij Farao is het nu ook Gods toorn die deze mensen samen brengt voor de confrontatie. Want deze confrontatie is uiteindelijk door God geïnitieerd. Men heeft hun leven al verpand aan het kwaad en nu zullen ze zien wat een grote fout ze hebben gemaakt. Het is een ongelijke strijd tussen God en het kwaad.

We kunnen sceptisch denken over mensen die zich weer sceptisch uitlaten over de VN of andere andere organisaties. Maar wat als ze gelijk hebben dat de eenheid die nu wordt gevormd in de wereld, helemaal niet zo goed is als het zich voordoet. De recente gebeurtenissen maken het alleen nog maar meer duidelijk dat de wereld een gaat worden in hun denken en leven. Een signaal?

Bron: [ godshart.nl ] godshart - Toegevoegd op 16/04/2011 door godshart
 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter