Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Sex voor het huwelijk kent grote nadelen!

Onderzoek in Amerika onder 2035 getrouwde stellen die wel sex hadden voor het huwelijk en stellen die wachtten.

Een interessant gegeven is dat degene die hun maagdelijkheid tot de huwelijksnacht hadden bewaard, een betere relatie met elkaar hebben dan de degene die dat niet hadden gedaan. Ook zijn er minder echtscheidingen. 22 procent van de ‘maagdelijke’ stelletjes heeft een stabielere verstandhouding. Ook voelt deze groep zich 20 procent gelukkiger dan degene die elkaars lichaam al voor de huwelijksnacht met elkaar hadden gedeeld.

Een mogelijke verklaring is dat door te wachten met sex voor het huwelijk, de partners zich meer richten op het werkelijk leren kennen van elkaar. Ze communiceren beter. Ze leggen zo een betere en meer stabiele basis voor hun relatie. Partners die meteen sex hebben verdiepen die basis niet. Het is minder makkelijk om de relatie te verbreken als er al sprake is van sex, maar als na het huwelijk toch blijkt dat ze niet bij elkaar passen, volgt een echtscheiding. Zonder sex voor het huwelijk is het gemakkelijker om de relatie voor het huwelijk te verbreken als blijkt dat de partners niet goed bij elkaar passen.

Het argument dat men door sex voor het huwelijk te hebben, weet of men bij elkaar past op sexueel gebied, wordt niet bevestigd in het onderzoek. Stellen die hebben gewacht hadden geen problemen met de sex na het huwelijk.

Wachten met sex tot en met het huwelijk is dus meer dan de moeite waard. Je gaat er beter met je partner door leren communiceren, wat enorm belangrijk is om problemen op te kunnen lossen in je relatie.

Bron: [ René van der Vegt M.A. ] René van der Vegt M.A. - Toegevoegd op 18/03/2011 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis