Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Iedereen gelooft, U dus ook!

Mensen geloven en daar is helemaal niets mis mee!

Iedereen gelooft dat een aspirine goed voor de hoofdpijn kan werken, maar als de hoofdpijn hardnekkig is, is er een zwaarder middel nodig. Het interessante van aspirine is dat niemand weet hoe aspirine precies werkt!

Geloven heeft alles te maken met vertrouwen. Wanneer je een product in de winkel koopt, kun je erop vertrouwen dat het product 100% in orde is. Doet het apparaat het bij thuiskomst niet, dan gaan we terug om het te ruilen. Soms maken mensen gebruik van hun garantie, maar ook hier geloven wij, vertrouwen wij erop dat iedereen zich aan zijn afspraken houdt.

Geloven, vertrouwen op heeft dus veel te maken met afspraken die gemaakt zijn. Je hoeft de reglementen er niet direct er op na te lezen want globaal staan ze in de Nederlandse wetgeving omschreven. De meeste mensen hebben een ‘gezond’ gevoel over wat nu rechtvaardig is of niet.
Weet u, mevrouw of meneer, zo is het ook met God. God heeft zoveel gezegd en belooft in zijn Woord, dat is ongelooflijk. De vraag of God zich aan Zijn afspraken houdt, is voor mij niet zo moeilijk om te beantwoorden, hier zeg ik volmondig “JA” op! Ondanks al het leed wat we hier op aarde meemaken. Maar al het leed wat we mee maken heeft een oorzaak, dit is er niet vanzelf gekomen! Om dit nu even snel uit te leggen, is moeilijk. Het is ook één van de meest gestelde vragen in relatie tot God. Mensen vragen zich altijd af waarom God problemen in deze wereld toelaat. Ik kan hier erg kort over zijn. God is een hersteller, God is liefde en het is hier waar mensen een keuze vrijheid hebben om te kiezen, zowel voor God, uzelf of de tegenstander van God. Mensen mogen van God doen wat ze willen, maar zodra mensen van het smalle pad, wat HIJ mensen aanbiedt, afwijken… dan gaat het fout! Dit heeft alles te maken met het egocentrisch bestaan van mensen. Dit is nu ook precies de oorzaak van het meeste, zo niet alle, kwaad in deze wereld. Hiervan is Libië een enorm goed voorbeeld.

Iedereen gelooft, en geloven in God is geen schande! God maakt enorm veel beloftes naar mensen toe, maar mensen moeten deze beloften zelf zien te vinden maar vooral ondervinden. Mensen leren het beste door ervaringen, door te ervaren wat God heeft gezegd en wat HIJ kan doen in uw leven.
Het unieke van God is dat HIJ unieke mensen geeft wat zij nodig hebben. Mijn boekje: “God houdt ook van ADHD’ers” staat er vol mee.

Ik heb mensen naar God mogen leiden. En weet u wat de meest gezegde uitspraak van deze mensen is: “Ik had veel eerder in God moeten gaan geloven.” Deze uitspraak komt niet alleen van deze mensen af, maar ook ik hang deze uitspraak aan. Uiteindelijk kom ik ook uit de wereld waarin men niet in God gelooft.

Ik ken heel veel Bijbelteksten die een oproep aan mensen doen om te gaan geloven, maar weet u, die noem ik nu niet. Ik weet dat mensen daar weinig of niets mee kunnen. Vooral mensen die niet in God geloven. Eén ding weet ik zeker: “God houdt van u allemaal!” Laat ik u bemoedigen en zeggen: “Ga in God geloven!” U zult nooit alle antwoorden op al uw vragen krijgen, maar dat krijgt u over de vraag hoe aspirine werkt ook niet. We weten alleen dat het werkt, en ons verlicht van de pijn. Wist u dat God vele male beter is dan aspirine!! Maar zonder het te proberen (zoals aspirine), zult u nooit te weten komen wie God is en hoeveel HIJ van U houdt.

Copyright 2011 © René van der Vegt M.A.

Bron: [ René van der Vegt M.A. ] René van der Vegt M.A. - Toegevoegd op 15/03/2011 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis