Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Tijden van vernieuwing

Handelingen 3:17-26

Wat is voor mensen vernieuwend? Een koud blikje fris? Het luisteren naar gospelmuziek? Of gebed en stilte voor God?

In de bijbel wordt gesproken over vernieuwingen als zijnde fysieke en spirituele waarheden. In de bijbel lezen we over de vernieuwing om op de Sabbat te rusten (Ex. 23:12). Maar ook na fysieke inspanning, om je daarna met koel water af te spoelen (Rechters 15: 18-19). Kalmerende muziek is ook bron van vernieuwing ( 1 Sam. 16:23) en niet te vergeten, het samenzijn van christenen (2Tim. 1:16).

Petrus omschrijft een spirituele vernieuwing op de pinksterdag. Hij vermaande zijn luisteraars om zich te bekeren en om het evangelie aan te nemen omdat er vele tijden van vernieuwingen komen door de aanwezigheid van de Heer (Handelingen 3:19). Petrus sprak dit speciaal tegen de Joodse bevolking, maar het kwam ook ten goede voor de ongelovigen (Handelingen 10).

Heden ten dage kunnen we vernieuwing ervaren als wij stil zijn voor God. Maar ook tijdens het bidden en bijbel lezen. Wanneer we alleen zijn met God in onze stilte kunnen we Zijn vrede en plezier beleven, welke onze ziel keer op keer zal vernieuwen.

Dagelijkse vernieuwing van God is een dagelijkse noodzakelijkheid in de gestreste wereld waarin wij leven.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 14/03/2011 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis