Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Een held die levens redden!

1 Petrus 3:8-17

Om getuigen te zijn voor Christus is soms niet gemakkelijk. Zo las ik van de week een boekje waarin een verhaal stond geschreven over een koporaal die in de tweede wereld oorlog diende. Deze korporaal was christen en las zoals een goed christen behoord te doen de bijbel en bad veel voor zijn kameraden.

Toen deze korporaal het leger in moest, weigerde hij om mensen neer te schieten. Het was om deze rede dat hij ervoor koos om ziekenverpleger te worden. Zolang hij niet veel te doen had, werd hij door zijn kameraden uitgelachen omdat hij de bijbel las en bad, nee…, als ziekenverpleger kreeg hij niet veel krediet! Maar ondanks al deze problemen gedroeg deze korporaal zich als een ware christen. Hij wilde altijd aardig zijn tegen zijn kameraden omdat hij veel van God hield.

Toen de tweede wereld oorlog begon was het opeens andere koek voor de kameraden van deze korporaal ziekenverpleger. Eenmaal op het slachtveld deed de korporaal ziekenverpleger zijn uiterste best om zijn gewonde kameraden de juiste verzorging te geven. Vele heeft hij door adequaat handelen van de dood gered. Het was in deze strijd waar de korporaal veel krediet van zijn kameraden kreeg die hem voorheen zo hadden uitgejoeld omdat hij de bijbel las en bad.

Gezien de onrechtvaardige kritieken vertelde Petrus de volgelingen van Christus het volgende: “Maar zelfs als u zou lijden omwille van de gerechtigheid, dan bent u toch gelukkig te prijzen. Wees daarom niet bang voor de mensen en laat u door niets in verwarring brengen;” Petrus benadrukte dat christenen God moesten danken vanuit hun hart. Ook moesten zij gereed zijn om mensen die de liefde van Christus niet kennen, een respectvol antwoordt op al hun levensvragen te geven vanuit een christelijke perspectief. Hij wilde dat onze antwoorden, oprechte antwoorden zouden zijn en de liefde van God zou demonstreren in een wereld die opstandig naar Christus is.

We are told to love the enemies
That in this life we face
For showing lover that’s not deserved
Reveals to them God’s grace. – Bosch

To return good for good is human but to return good for evil is divine.

Als men goed doet is het niet vreemd dat men goed ontvangt, dit is menselijk maar als men het goede blijft doen terwijl men onrechtvaardigheid ontvangt dan is dat Goddelijk.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 08/03/2011 door Bijbelstudie