Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

,,CHRISTENEN LAKS IN STRIJD TEGEN PROSTITUTIE”

Stond in een artikeltje van Ilona Jacobs in het ,,Nederlands Dagblad” van maandag 25 oktober j.l.
Dat lijkt mij ook. Inmiddels al een poos geleden schreef ik een brief aan alle raden en besturen van christelijke gemeenschappen in Apeldoorn en ook aan de plaatselijke synagoge en moskee over deze dingen. Ik had gehoopt op wat reactie en actie. Maar nee. Hieronder ongeveer de tekst van die brief.

LESBI-TIENERS – amateur-prosti’s, TELEFOONSEKS, lesbische meiden, PRIVE’-HUIS, sm, nachtprosti’s, SEXSHOPS, transsexuelen, sexles, no-nonsense sex, VROUWEN WILLEN SEX, SEX.

Dit zijn toch geen woorden voor een net stukje. Nee, maar het zijn wel woorden die je in elk nummer van het plaatselijk dagblad en in de kolommen van de huis-aan-huisbladen tegenkomt en ook wel in landelijke dagbladen.
Jongens en meisjes, soms nog kinderen, mannen en vrouwen, bieden zich openlijk aan en stellen zich beschibbaar voor ontluisterende sexuele handelingen. Anderen worden beschikbaar gestéld.

Paulus schreef in Efeziërs: ,,…want het is zelfs schandelijk te noemen, wat heimelijk door hen wordt verricht…”

Als Paulus nu leefde zou hij zich een ongeluk schrikken om wat onder ons ,,gangbaar” is en heimelijk en openlijk in praktijk wordt gebracht. Met schandelijke dingen wordt vandaag via billboards, advertenties, internet openlijk en uitdagend geadverteerd.

Als je niet uitkijkt raak je er aan gewend. Maar soms vraag je je met een schok af: wat is dit? Is een cultuur waarin met totaal gedegenereerd sex gevent wordt – is die normaal?
Onze kinderen en kleinkinderen groeien in zo’ n samenleving met zulke dingen op.
Afkeer en afwijking van dit kwaad heeft niets te maken met preutsheid of ,,fatsoensrakkerij”. Van sexualiteit binnen de door God gegeven kaders valt alleen maar positiefs te zeggen. Maar wat zich nu voordoet is mensonwaardig en verdorven en haalt mensen naar beneden en maakt ze ongelukkig. En gaat die beïnvloeding ons voorbij?
Veel huwelijksellende, veel verslavingsproblematiek hebben te maken met dit kwaad.

En soms denk je: waarom zijn we als kerken en christenen zo weinig betrokken bij deze problematiek? Waarom roepen we niet harder dat er een groot kwaad is in de stad en in de samenleving? Waarom roepen we ,,nette” kranten en periodieken niet op hun kolommen te sluiten voor mensen die stuurloos zichzelf voor van alles en nog wat aanbieden?

Op hun eigen wijze en in eigen verantwoordelijkheid zijn veel mensen met deze dingen bezig. Volwassenen, verantwoordelijk voor zichzelf. Maar hoeveel worden er niet gedwóngen? Hoeveel vrouwen, jonge meisjes en ook jongens, worden niet geronseld en verhandeld of het om dieren gaat? Hoeveel grof geweld wordt er niet toegepast in die groezelige wereld van de prostitutie? Een wereld die voor een groot deel in handen is van niets ontziende criminelen. Projectleider mensenhandel/prostitutie Bertus Bouwer van de regio Ijsselland zegt: ,,Je moest eens weten wat voor mensonterende ellende er achter zo’ n raam te vinden is”. ,,Nigeriaanse hoertjes in ban van voodoo.”Je wordt er niet goed van als je leest hoe deze kinderen behandeld worden. 1 Timótheüs 1: 10 spreekt over ,,zielverkopers.” Over mensenrovers en – handelaars. Ook Exodus 21:16 en Deuteronomium 24: 7 gaan over het kwaad van mensenroof. Gruwelijk kwaad in de ogen van God die altijd uit is op recht en vrijheid voor zijn kinderen.

Zou het geen tijd worden dat we als christenen, die zelf verlost en in vrijheid gezet zijn, meer onze mond opendoen tegen dit kwaad en tegen dit onrecht? Dat we ons bewustworden van deze problematiek door er aandacht aan te geven in kerkblad en preek, meer nog dan er nu gebeurt en ook de plaatselijke overheid op te roepen haar taak te zien en de plaatselijke pers te vragen haar activiteiten te stoppen, als het gaat om toelaten van aanstootgevende advertenties. Haalt niets uit…ja niet geschoten is altijd mis.
Maar het is toch de taak van de kerk het Evangélie te verkondigen. Precies, en dit is een vorm ervan. Vrijheid en een menselijke behandeling vragen voor degenen die onder ons zo’ n verschrikkelijk onrecht wordt aangedaan.

Bron: [ Kees van Baardewijk ] Kees van Baardewijk - Toegevoegd op 24/11/2010 door Kees

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis