Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

DIENSTBETOON – KINDEREN EN HUN ENGELEN

Met een zekere achteloosheid hebben mijn vrouw en ik vijf kinderen grootgebracht. Het ging zo’ n beetje uit de losse pols en wie er ook allemaal over de vloer kwamen, Waterink niet en nog minder Spock.

Nu moet ik toegeven: het was een andere tijd. Gemakkelijker, mijns inziens. Nog niet zo losgeslagen als onze tijd. Al zag je wel dat er wat aan het groeien was. Er waren tekenen: in de jaren van eind zestig begin zeventig werd leraar de Vries Joop, nam de belangstelling voor hennepproducten toe, wachtte niet iedereen tot het huwelijk en tot overmaat van ramp scheurde de kerk ook nog. Maar dat is een ander verhaal.

Wat ons bíj onze opvoedingsonbekommerdheid wél heel na aan het hart lag was de belofte die we bij diverse doopvonten hadden afgelegd dat we onze kinderen in de voorzeide leer zouden onderwijzen en doen onderwijzen.

Met de nodige gebreken hebben we geprobeerd onze kinderen tot de Heer te leiden. Wat we ons steeds voor ogen hielden was dat we ons nooit tussen hen en de Here God zouden plaatsen. Dat we nooit het zicht op Hem zouden bemoeilijken. Matthéüs 18: 10 drong zich aan ons op: ,,Ziet toe, dat gij niet één dezer kleinen veracht. Want Ik zeg u, dat hun engelen in de hemelen voortdurend het aangezicht zien van mijn Vader, die in de hemelen is” (NBG).

Ik leerde van de classicus prof .D.Holwerda in zijn boek over Hebreeën het volgende: ,,Het aangezicht zien van een vorst” betekent persoonlijk met hem in aanraking komen. De engelen van de ,,kleinen” krijgen geregeld de Vader te zien.Ze hebben alle gelegenheid Hem aan te spreken. Dat is een dreigement aan wie de kleinen te na komen. ,,Pas op!, zo zegt Hij als het ware: kinderen hebben via de engelen hun relaties aan het hemels hof.

Als wij onze kinderen te na gekomen waren, als wij geen goed ,,beeld” gegeven hadden van de Here Jezus en van de Vader, als wij ze gekwetst hadden in hun geloof hadden ze naar hun relatie aan het hemelse hof kunnen lopen en zeggen: ,,Weet u wat mijn ouders me aangedaan hebben?”. Gods oordeel over ons zou niet mals zijn.

Wee ons gebeente wanneer we onze kinderen en kleinkinderen te na komen, wanneer we ze belemmeren in hun komen tot God. Ze zijn zo onbeschrijfelijk kostbaar in zijn ogen.

Bron: [ Kees van Baardewijk ] Kees van Baardewijk - Toegevoegd op 15/09/2010 door Kees

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis