Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Ziekelijke jaloersheid...

Verkering en trouwplannen zijn leuk maar ik bemerkte wel dat ik ziekelijk jaloers was. Hoe deze ziekte naar boven kwam was alles behalve bevredigend. Ik maakte in gedachten elke persoon dood die naar mijn inzichten te dicht bij a.s. vrouw in de buurt kwam. Zo kwam ik op een dag kwam thuis van boodschappen doen. Ik legde de boodschappen op hun plaats waarna ik de afwas van de vorige dag ging doen. Er kwamen situaties naar boven drijven waar ik enorm jaloers van werd. Daar baalde ik enorm van. Ik stopte met de afwas, droogde mijn handen af, en ging naar de woonkamer om voor deze ziekelijke jaloersheid te gaan bidden. Nadat ik klaar was met bidden ging ik weer naar de keuken om mijn afwas te vervolgen. Maar niet snel daarna kwamen erop nieuw allerlei situaties naar boven waar ik ziekelijk jaloers van werd. Ik baalde, droogde mijn handen af en ging weer naar de woonkamer om te gaan bidden. Eenmaal klaar met bidden ging ik weer naar de keuken om de afwas te vervolgen. Maar tien minuten later kwamen de situaties weer naar boven drijven, ik bleef mijn maten in mijn hoofd dood maken. Ik dacht: ‘Nu is het genoeg en het moet nu maar eens over zijn.’ Ik droogde mijn handen voor de derde keer af en ging weer naar de woonkamer om te gaan zitten bidden. Na vijf minuten was ik klaar met bidden en uiteindelijk weet ik niet meer wat ik gebeden heb. Maar wat ik wel weet is dat ik sinds die dag geen ziekelijke jaloerse gevoelens meer heb.

Bron: [ René ] René van der Vegt - Toegevoegd op 15/09/2010 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis