Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

God vergeeft... Gelukkig maar!

Mijn relatie met God ging niet altijd over rozen. Ik raakte gaandeweg teleurgesteld in de kerk. Het leven was moeilijk en ondanks dat ik in vele relationele dingen tot God en andere mensen authentieke ervaringen had, werd ik als mens met deze ervaringen door de kerk niet erkend. Dit gebeurde niet één keer maar vele keren en dat frustreerde mij. Ik begreep op deze manier werkelijk niets van het Christendom. Het werd zo mooi gepreekt, maar zo anders uitgeleefd. Het leek wel een cognitieve dissonantie. Ik vroeg mij vaak af waarom er eigenlijk een kerk bestond, immers wat ik meemaakte, was dat men alleen een focus had voor macht en een non-interesse voor het individu, mits je een vriend van de predikant was of lid van een very important groepje. Ik wilde mij in deze kerk ontwikkelen zoals God het mij liet ervaren, maar ik voelde mij door de predikant tegengewerkt. Dit alles verwarde mij heel erg en als resultaat werd ik daar heel erg boos over. Ik trok de problemen jammerlijk genoeg nog verder door en gaf uiteindelijk God de schuld. Waarom liet Hij dit allemaal in Zijn huis toe?
En zo vond ik aan het Christendom geen bal meer aan. Ik wilde mijn eigen wil gaan doen, net zoals al die brave Christenen die hun macht misbruikten in de kerk. Daarom ben ik mijzelf op een dag lekker gaan bezatten met als gevolg dat mijn grenzen van de opgebouwde Christelijke normen en waarden flink naar beneden werden bijgesteld. Toen ik flink in de olie was besloot ik om die avond naar de hoeren te gaan. Ik wilde die avond dingen gaan doen waar ik zelf zin in had, en dat leek mij een veel beter idee dan al dat hypocriete gedoe in de kerk. Zo vertrok ik voor de zoveelste keer met een taxi van Vlaardingen naar Rotterdam. Ik ging naar de hoerenbuurt en trakteerde mijzelf op enig plezier. Vroeg in de morgen kwam ik ladderzat thuis. Spoedig was ik door de alcohol onder zeil maar het duurde niet erg lang toen ik in een onprettige sfeer wakker werd. Alles stonk naar de drank en tabak. Ik was weer nuchter waarbij gevoelens van waardeloosheid over mijzelf heen kwamen. Ik was een nul, slecht, en ik had mijn zakken vol van mijzelf. Ik had een enorme pijn in mijn hart, het leek wel fysiek, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik wist dat ik God met mijn gedrag pijn had gedaan! Ik moest op de knieën en God om vergeving te vragen voor het onbeschofte gedrag dat ik als jonge Christen geproduceerd had. Vol schaamte ging ik naar God toe en vroeg hem om vergeving. De pijn in het hart was niet meteen verdwenen maar het werd die dag wel lichter en drie dagen later was de pijn totaal verdwenen.

Bron: [ René ] René van der Vegt - Toegevoegd op 15/09/2010 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis