Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Op zoek naar de ware partner: Deel 2

Wat zijn de voorwaarden van God om ons te helpen in het vinden van de ware? God heeft 3 basisvoorwaarden in Zijn wil voor ons:

1. Vertrouwen

Geloof ik dat God liefdevol en rechtvaardig is? Als we niet geloven dat God bestaat en het beste met ons voor heeft, is het onmogelijk om Zijn wil te begrijpen (Hebr. 11:6)

2. Gehoorzaamheid

Heb ik besloten om God gehoorzaam te zijn in alles wat Hij wij tot dusver van Hem weten? Dit betekend dat we van onze bewuste zonden en fouten afstand moeten proberen te nemen. (Psalm 66:18) Als we alles vragen ter ere van Hem, hoort Hij ons altijd. (John 5:14)

3. Nederigheid

Ben ik klaar om Zijn wil te doen? Dit vraagt om een bijzondere houding. Een vaak logische en natuurlijke reactie zou zijn: “God, laat me zien wat U met me van plan bent en dan laat ik U weten of ik eraan gehoorzaam.” Deze redenatie is gebaseerd op een begrijpelijk onchristelijk misverstand. Hieruit blijkt duidelijk dat wij beter dan God weten wat goed voor ons is, niet dus !

Vergeet niet dat satan ons van God wil scheiden. Hoe verder hoe beter. Elke keer als wij bewust ‘ja’ tegen onze Heiland zeggen zal satan en zijn trawanten proberen dit te verhinderen. D.m.v. verleidingen probeert satan ons constant te testen. Een dagelijks drama is in ieder mens een bekend toneel. Door de Heilige Geest nodigt God ons uit met Zijn gestrekte hand. Des te vaker wij Zijn hulp aanvaarden en ons van het kwade afkeren des te zwakker worden de verleidingen omdat God zelf onze wil versterkt.

Bron: [ Stefan ] Stefan - Toegevoegd op 04/09/2008 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis