Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Op zoek naar de ware partner: Deel 3

In deze column het afsluitend gedeelte met daarin 5 belangrijke factoren die helpen om duidelijk te krijgen wat God met ons van plan in dit leven.

1.De Bijbel. Hierin heeft Hij zijn wensen en doelen voor de mensheid geopenbaard. De Bijbel geeft meer specifieke instructies dan we wellicht denken. Paulus zegt dat we in de Bijbel alle instructies en voorbeelden vinden om een goed leven te leiden en eeuwig leven krijgen. (2 Tim. 3 15-17).
2. De Heilige Geest(HG). God openbaart Zijn wil door de HG en spreekt door ons geweten. God zelf spreekt direct tot ons via de HG naar ons geweten. (Jes. 30:21) Ons geweten is natuurlijk niet altijd de HG die daar spreekt maar God maakt via die weg Zijn wil aan ons kenbaar. Op sommige momenten zijn we gevoeliger en staan we opener voor Zijn invloed. We horen Zijn stem dan duidelijker. Dit gebeurt vaak als we zeer serieus in gebed zijn en daarna stil wachten op een antwoord van Hem. Hij spreekt op Zijn manier met een ieder van ons.
3. De Gids voor het leven. God helpt ons om Zijn wil aan ons duidelijk te openbaren als we de diverse omstandigheden die we in dit leven tegenkomen verstandig vertalen. Wanneer we initiatieven nemen en keuzes maken, opent of sluit God deuren met diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld als we op diverse vacatures reageren en slecht 1 echte kans blijft over. Toen Josef bijna door zijn broeders vermoord werd kwamen er ‘toevallig’ handelaren langs. God helpt mensen meer en op momenten dat we het niet realiseren. Belangrijk is dat we bij het nemen van onze beslissingen altijd in overeenstemming blijven met Zijn Woord.
4. Christelijke begeleiding. Verstandige en ervaren broeders en zuster kunnen ons helpen om diverse principes van de Bijbel goed toe te passen in specifieke situaties. Onze christelijke ouders m.n. vervullen vaak deze rol. (Spr. 23:22), maar ook overige mensen die ons goed kennen zoals, ouderlingen en predikanten. Vaak is het goed om met deze mensen te praten omdat ze kijken vanuit een objectieve hoek.
5. Persoonlijke reflectie. We evalueren de 4 vorige punten en maken een definitieve beslissing. We nemen in onze overweging mee de bijbelse principes, de gedachten van de HG die in ons geheugen komen met bijbehorend gevoel in de richting die we moeten gaan en de adviezen van mensen die we vertrouwen. Al deze zaken kunnen ons helpen om de ware te vinden.

Bron: [ Stefan ] - Toegevoegd op 04/09/2008 door Admin

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis