Kerken.com \ Afdelingen \ Boekbesprekingen en recensies

Boekbesprekingen en recensies

Het Christendom zo GEK nog niet! - http://www.keesvanbaardewijk.nl - KEES PRENT

HET CHRISTENDOM IS ZO GEK NOG NIET

Pas in onze buurt, ’s avonds laat, een paar jonge meiden, gillend en schreeuwend en te dronken om verder naar huis te lopen.

Agressief geweld op plaatsen waar veel mensen samen zijn tegen hulpverleners, politie en ordebewaarders.

Zo’ n vreselijke Paul de Leeuw die op Goede Vrijdag-avond voor het journaal van acht uur z’ n publiek animeert met de belofte van een spetterende avond en grijnzend uitkraamt: ,,Laat Jezus’ maar lekker hangen.” Zomaar een paar dingen. Al heb je nog zo’ n hekel aan lamenteren en misstanden aan de orde stellen, ’t is niet anders: we leven in een wereld met ontkerstende normen en waarden, met een ontkerstende manier van omgaan met de dingen, met een ontkerstend taalgebruik en nog meer. Een wereld die soms beangstigend overkomt.

Je gaat neigen tot de gedachte: we moeten er maar het zwijgen toedoen met de gedachte aan dat Bijbelwoord: ,,Daarom zwijgt de verstandige in die tijd want het is een boze tijd.” (Amos 5:13)

Ja, wacht even, zwijgen is toch eigenlijk het laatste dat we doen moeten. En in onze schulp kruipen ook.
Die bij ons is sterker dan die bij de anderen is. En we mogen ons voeden met een overstelpend rijk Evangelie en nu al zijn we meer dan overwinnaars.

En als we geïmponeerd zijn door die overweldigende wereld en het enorme wetenschappelijk kunnen dan moeten we b.v. eens het boek van D’Souza ,,Het christendom is zo gek nog niet” (Nieuw Amsterdam Uitgevers) lezen.

U mag weten: ik ben er helemaal ondersteboven van. Het is een fascinerend boek dat de leegheid en de onmacht van het atheïsme en het ongeloof aan de kaak stelt en je overtuigt van de glorie van het christendom.

M.n.studerende jongeren: lees dit boek en je kunt de wereld aan.Heb je ook last van een beetje een christelijk minderwaardigheidsgevoel, dit boek helpt je er vanaf.

De uitgever meldt over dit boek: ,,Kan een intelligent, goed opgeleid mens werkelijk geloven wat de Bijbel zegt? Of hebben atheïsten het bij het rechte eind? Is het christendom door de wetenschap weerlegd, met zijn heilzame pretenties voor joker gezet en als morele gids in discrediet gebracht?

Dinesh D’Souza benadert het christendom met een sceptische blik, maar geeft sceptici van hetzelfde laken een pak. Het resultaat is een boek dat vraagtekens zet bij de ideeën van twijfelaars en gelovigen, maar er geen twijfel over laat bestaan dat het christendom, alles welbeschouwd, zo gek nog niet is. Verhelderend, uitdagend, prikkelend, controversieel”.

Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis