Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: Iedereen een ambt
Auteur: (Ds. P) van Ruitenburg
Afdeling: Discipelschap & Gebed & Roeping
Referentie: van Ruitenburg (0000) Iedereen een ambt. , Den Hertog.
ISBN: 9789033122699
Tekst: Overdenkingen over samen dienen in de kerk

Schouder aan schouder dienen in de kerk. Zo zou het moeten zijn. Er is meer dan ooit kritiek op de kerk en de ambten. En inderdaad, ambtsdragers zijn niet altijd zulke goede herders. Maar vaak wordt vergeten dat het omgekeerde ook waar is. Te vaak staan ambtsdragers er alleen voor en laat de gemeente het de ambtelijke leiding alleen uitzoeken. Alsof predikers, ouderlingen en diakenen het alleen aan zouden kunnen.

In zekere zin hoort iedereen ‘ambtsdrager’ te zijn. Mannen en vrouwen, oud en jong, geschoold en ongeschoold. Paulus schrijft dat de gemeente het lichaam van Christus is en hoort te zijn. In dat lichaam hebben niet sommige, maar al de leden een functie.

In 52 overdenkingen denkt ds. Van Ruitenburg met de lezer na over ambten in het Oude en Nieuwe Testament. Aan de orde komen onder andere: de ouderling, de diaken, verkiezingen voor ambtsdragers, wie aan de eisen voldoet en wat voor gezag ambtsdragers hebben. Het gaat over de plaats van de vrouw in de kerk, over (ambtelijke) bewogenheid, maar ook over de verantwoordelijkheid van de leden. De lijn door dit boek is dat we elkaar hard nodig hebben en dat het zoeken van eenheid moet beginnen in de plaatselijke gemeente.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis