Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: Vers christendom
Auteur: (Dr. J.) Hoek
Afdeling: Algemeen
Referentie: Hoek (0000) Vers christendom. , .
ISBN: 9789058299628
Tekst: De Vroege Kerk heeft ons vandaag de dag nog veel te zeggen. De situatie van christenen nu lijkt immers in veel opzichten op die van de eerste christenen. In Vers christendom wordt daarom geput uit de rijke bronnen van de Vroege Kerk. De brief aan Diognetus spreekt over het echte vaderland van de christenen, Cyprianus krijgt het woord over de eenheid van de kerk, Tertullianus schrijft over de passie die zelfs tot martelaarschap leidt en Augustinus gaat in op Gods soevereine genade en de vrije wil. Telkens opnieuw blijkt de frisheid en actualiteit van de leer van deze eerste kerkvaderen.

Dit boek is het derde deel van een serie die uitgegeven wordt onder verantwoordelijkheid van de Theologische Hogeschool van de Gereformeerde Bond ‘Johannes Calvijn (THGB). In deze THGB-reeks verschijnen boeken die de actualiteit van het gereformeerde belijden aan de orde stellen. De inhoud van deze boeken is gebaseerd op lezingen die gehouden zijn tijdens studieavonden van de THGB.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis