Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: Opnieuw Calvijn - set 2dln
Auteur: (William) den Boer
Afdeling: Bijbel Algemeen & Theologie & Systematische Theologie
Referentie: den Boer (0000) Opnieuw Calvijn - set 2dln. , Overige Uitgevers.
ISBN: 9789079771073
Tekst: Verzameling Nederlandse Calvijnstudies bundelt ruim 80 Nederlandstalige studies over Johannes Calvijn (1509-1564) van de afgelopen 125 jaar. Diverse opgenomen boeken en artikelen werden zeldzaam, dreigden in de vergetelheid te raken of verschenen in bundels en tijdschriften die niet direct Calvijn als thema hadden en zo onopgemerkt zouden kunnen blijven. Deze tweedelige bundel haalt ze opnieuw voor het voetlicht en maakt ze voor een breed publiek toegeankelijk. De studies bestrijken een grote variatie aan thema's en weerspiegelen niet alleen de fascinatie van vele Nederlandse wetenschappers voor Calvijn, maar ook de lange traditie die Nederland op het gebied van het Calvijnonderzoek heeft opgebouwd.

Opnieuw Calvijn bevat boeken en artikelen van: W.J. Aalders, A. Baars, W. Balke, H. Bavinck, M.A. van den Berg, H. Bergema, H. Bout, E.M. Braekman, R.H. Bremmer, G. Brillenburg Wurth, L. Brink, P.J. de Bruyn, W.F. Dankbaar, K. Exalto, J. Faber, L. Floor, J. van Genderen, C. Graafland, W. de Greef, J.C. Hooykaas, G.P. van Itterzon, J. Kamphuis, J. Koopmans, M. de Kroon, D. Nauta, W. Nijenhuis, H.A. Oberman, J. van Oort, G. Oorthuys, A.D.R. Polman, A. de Reuver, G.Th. Rothuizen, K. Runia, G.Ph. Scheers, K. Schilder, L.F. Schulze, J. Severijn, J. Slomp, H. Smitskamp, H.A. Speelman, W. van ’t Spijker, B. Spoelstra, M.G.K. van Veen, C. Veenhof, W.H. van der Vegt, W.H. Velema, H. Visscher, A.J. Visser en J.R. Wiskerke.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis