Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: De rode draak verslagen
Auteur: (E. James) de Winter
Afdeling: Evangelisatie & Zending & Antropologie & Kerkstichting
Referentie: de Winter (0000) De rode draak verslagen. , Archippus.
ISBN: 9789079011025
Tekst: Hoe komt het dat iemand in de ban raakt van een sektarische of terroristische groepering?
Deze intrigerende en actuele vraag wordt in dit boek door dr. James Wilder beantwoord. Volgens hem maken wij allemaal deel uit van een natuurlijke gemeenschap die bestaat uit familie, vrienden, collega\'s en kennissen. Daarnaast maken wij ook deel uit van een geestelijke gemeenschap die ofwel op God, ofwel op Zijn tegenstander is betrokken. Als iemand niet de liefde en steun ontvangt, die hij nodig heeft, zal hij een grotere ontvankelijkheid voor het kwaad ontwikkelen. Dit boek laat zien dat christenen in staat zijn om zowel de natuurlijke als de geestelijke wereld te beïnvloeden.

De Rode Draak verslagen is het tweede boek waarin Jim Wilder het LIFE Model uitwerkt, dat door hem en zijn team is ontwikkeld ten behoeve van de christelijke hulpverlening. Nadat hij in Met vreugde man zijn de ontwikkeling van een mens naar volwassenheid heeft beschreven, schrijft hij in dit boek over de noodzaak van een levengevende gemeenschap. Jarenlange ervaring als hulpverlener heeft hem doen inzien dat een mens pas echt tot herstel kan komen wanneer hij is opgenomen door een gemeenschap die hem liefdevol bejegent en in zijn behoeften voorziet. Hij maakt dit op indringende wijze duidelijk aan de hand van zijn ervaringen met mensen die het slachtoffer zijn geworden van satanisch ritueel misbruik. Jim beschikt over een grote ervaring in het werken met mensen die betrokken zijn geweest bij occulte groepen en het slachtoffer zijn geworden van misbruik. Sommige verslagen zijn ronduit schokkend om te lezen.

Dit boek is voor de christen-hulpverlener en pastoraal medewerker vooral van belang, omdat het niet herhaalt wat in talloze andere boeken al over genezing en bevrijding is geschreven. Het biedt vernieuwende inzichten in de processen die mensen ontvankelijk maken voor het occulte. Tevens wordt het belang van preventie onderstreept door de Bijbelse opdracht aan christenen om een geestelijke familie te zijn, heel serieus te nemen. Hij raakt daarmee aan de kern van het gemeente-zijn.

‘Het LIFE model dat dr. E. James Wilder en zijn team hebben ontwikkeld, is van groot belang om onze eigen ontwikkeling te begrijpen en mensen die getraumatiseerd zijn geraakt, te helpen.’

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis