Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: De Koning komt
Auteur: (Gert) de Ruiter
Afdeling: Evangelisatie & Zending & Antropologie & Kerkstichting
Referentie: de Ruiter (0000) De Koning komt. , Boekencentrum.
ISBN: 9789023922117
Tekst: In de afgelopen jaren is er veel geschreven over gemeenteopbouw. In tal van boeken worden bouwtekeningen en losse bouwstenen aangereikt in de vorm van theoretische modellen, methodes en activiteiten.
Vernieuwend in dit boek is dat niet de theorie of activiteiten belangrijk zijn, maar de focus van de kerk. De auteur start bij de Protestantse Kerkorde, waar van de kerk gezegd wordt: zij ‘strekt zich, samen met Israël, uit naar de komst van het Koninkrijk van God’.

Na een fundamentele doordenking van de focus van de gemeente geeft de auteur de route aan waarlangs de gemeente met de losse bouwstenen een geestelijk huis kan bouwen. Vanuit de theorie naar de praktijk van de gemeenteopbouw.
De Koning komt wijst de weg bij het leggen van een basis, om vandaaruit de juiste bouwstenen te kiezen. Een boek met een schat aan informatie die u kan helpen bij het plaatselijk proces van gemeenteopbouw.

Drs. Gert de Ruiter (1966) is predikant in de Protestantse Gemeente te Monnickendam en bestuurslid van het Evangelisch Werkverband binnen de Protestantse Kerk. Hij studeerde af in 1998 aan de ThUK met als hoofdvak gemeenteopbouw. Een deel van wat in dit boek is beschreven heeft hij toegepast in zijn eerste gemeente in Musselkanaal (1998-2004) en hij blijf dat doen ..., nu en in de toekomst.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis