Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

De gereedschapskist van de gemeenteopbouwer

Informatie over het boek

Titel: De gereedschapskist van de gemeenteopbouwer
Auteur: (Ingrid) Plantinga-Kalter
Afdeling: Evangelisatie & Zending & Antropologie & Kerkstichting
Referentie: Plantinga-Kalter (0000) De gereedschapskist van de gemeenteopbouwer. , Buijten & Schipperheijn.
ISBN: 9789058814487
Tekst: Gemeente opbouw is een veelbesproken onderwerp. Het is niet eenvoudig om je weg te vinden in de vele literatuur en om verantwoorde keuzen te doen, die passen bij jouw gemeente.
Ingrid Plantinga brengt daarom de literatuur over gemeenteopbouw in kaart en formuleert vragen en criteria om een eigen, verantwoorde keuze te doen.
Wat is gemeenteopbouw, waarom is gemeenteopbouw nodig, welke stromingen zijn er en welke trends spelen een rol? Er zijn allerlei soorten theorie voor gemeenteopbouw, maar niet elke theorie is van toepassing op elke gemeente. Welke theorie past bij welke situatie en bij welke fase van het gemeenteopbouwproces?
De auteur bespreekt theologische en ecclesiologische criteria voor gemeenteopbouw en zoekt naar criteria die gemeenteopbouw helpen dicht bij haar context te blijven: het crisisbesef, het startkapitaal en de levensfase van de lokale gemeente.
Tenslotte volgt een uitvoerig literatuuroverzicht, waarbij de gangbare Nederlandstalige literatuur over gemeenteopbouw wordt samengevat.
Dit boek is geschreven in het kader van het theologisch onderwijs, maar zal zeker ook zijn weg vinden naar voorgangers en gemeenteopbouwers met liefde voor hun kerk.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis