Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: Als scherven spreken
Auteur: (Kune) Biezeveld
Afdeling: Bijbel Algemeen & Theologie & Systematische Theologie
Referentie: Biezeveld (0000) Als scherven spreken. , Meinema.
ISBN: 9789021142159
Tekst: We leven in een tijd van ‘religieuze ruis’, ‘ietsisme’ en ‘solo-religiositeit’. De hedendaagse individualist maakt het zelf wel uit en zoekt iets van zijn of haar gading in de ruif van de religieuze tradities. Maakt de bijbelse God nog een kans om van betekenis te zijn in het leven van alledag?
Kune Biezeveld houdt vast aan de unieke betekenis van de bijbelse traditie, maar probeert een nieuwe invalshoek uit. De scherven uit de titel staan voor letterlijke scherven: overblijfsels van wat ooit in profetische woede kapot is gemaakt. Is er misschien te rigoureus geslagen? Van onder de kalklagen in oude kerken komen de mooiste schilderingen te voorschijn: hoe zou het zijn als de geloofstraditie zelf ontkalkt wordt? Welke beelden houden het dan wel en welke niet?

Kune Biezeveld is als docent systematische theologie en hoogleraar vrouwenstudies theologie verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit (Leiden).

Kune Biezeveld gaat te werk als een archeologe van het geloof: wat mag bewaard worden en wat kan weg?

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis