Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Als een stroom die schoonspoelt

Informatie over het boek

Titel: Als een stroom die schoonspoelt
Auteur: Ch. Hayward
Afdeling: Pastoraat & Psychologie & Sociologie & Counseling
Referentie: Ch. Hayward (0000) Als een stroom die schoonspoelt. , Medema.
ISBN: 9789063534516
Tekst: In 'Als een stroom die schoonspoelt' voorziet Chris Hayward u van het benodigde gereedschap om in de plaatselijke gemeente een effectieve, betrouwbare bevrijdingsbediening in te stellen, die gevangen zielen zal bevrijden en Gods plannen in afzonderlijke levens zal bevorderen. Aanvankelijk maakte de bevrijdingsbediening onderdeel uit van elke plaatselijke gemeente. Maar ergens onderweg heeft de Kerk zich uit deze essentiële bediening teruggetrokken. De opkomst van het humanisme en seculiere zelfhulpprogramma's, met de hardnekkige overtuiging dat iedere persoon in staat is zichzelf te veranderen, heeft ervoor gezorgd dat bevrijdingsbediening werd afgedaan als iets voor bijgelovigen en onwetenden. Maar zaligmakend geloof is ons niet alleen gegeven opdat we geboren worden tot nieuw leven door Gods rechtvaardigende genade, maar ook om ons door zijn verlossende genade te bevrijden van de rest van de kracht van de zonde. Dit boek wil ons daarom helpen ten volle te beseffen wat Hij ons gegeven heeft. Waar het om gaat is discipelschap: dat mensen die de Redder kennen, leren hoe ze de vijand kunnen overwinnen en vervolgens anderen laten zien hoe zij hun geloof in Jezus in overeenstemming kunnen brengen met de vrijheid die Hij aan het kruis voor hen bewerkt heeft. Henk Rothuizen, voorganger The Church On The Way Rotterdam Peter Dijkstra, Cleansing Stream Nederland Chris Hayward is directeur van Cleansing Stream Ministries, een interkerkelijke organisatie die zich erop toelegt de plaatselijke gemeente in staat te stellen een bijbelgetrouwe, evenwichtige en effectieve bevrijdingsbediening te ontwikkelen. Voor hij bij Cleansing Stream Ministries betrokken raakte, was Chris voorganger van de Christian Fellowship Church in Mount Vernon, Illinois. Hij woont in Castaic, Californië, samen met zijn vrouw Karen. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. In dit boek heeft hij afgerekend met het bijgeloof en het griezelige sfeertje waar geestelijke bevrijding vaak mee geassocieerd wordt. Dit boek maakt dat de bevrijdingsbediening weer onderdeel wordt van het normale christelijke leven, wat het ook zou moeten zijn. Bevrijdingsbediening is als een reinigende stroom van levend water. Bij de internationale bediening Cleansing Stream, die ook in Nederland werkt, ligt de nadruk niet op het bevrijden zelf als een spectaculair gebeuren, en evenmin op kennis van demonen of de geestelijke wereld. Centraal staat de mens van wie Jezus houdt, maar die gebonden is in de zonde en daarvan vrij moet worden. Wezenlijk is de weg van discipelschap als de enige route tot blijvende vrijheid.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis