Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: 2012: zin en onzin
Auteur: (Annemarieke ) Nagel, Helene Ribbeling
Afdeling: Bijbel Algemeen & Theologie & Systematische Theologie
Referentie: Nagel, Helene Ribbeling (0000) 2012: zin en onzin. , Ten Have.
ISBN: 9789025960100
Tekst: Beleven we in het jaar 2012 het einde der tijden, zoals in verschillende scenario’s is voorspeld? Of is dit grote onzin en is ‘2012’ misschien de start van een geheel nieuwe tijd, waarin verbinding en spiritualiteit centraal staan?

De bijzonder nauwkeurige kalenders van de Maya’s blijken af te lopen op 21 december 2012. Daarnaast hebben ook andere oude beschavingen, zoals de Inca’s, de Azteken en de oude Egyptenaren, onafhankelijk van elkaar voorspeld dat 2012 het einde van een tijdperk zal zijn, met grote gevolgen. Betekent dit nu echt het einde van onze aarde en gaat ze letterlijk over de kop of is er wat anders aan de hand?

Annemarieke Nagel en Helene Ribbeling bespreken in dit boek de 2012-theorieë:n en geven vele, uiteenlopende perspectieven op dit fascinerende jaar. ‘2012’ heeft volgens de auteurs effect op allerlei terreinen van ons dagelijks leven als: gezondheid, geluk, milieu en duurzaamheid, kinderen, werk, geld, politiek, leiderschap, geloof en zingeving, religie, liefde en seks.

Een fris, toegankelijk geschreven en inspirerend overzicht van allerlei ideeë:n over ‘2012’. Om goed beslagen ten ijs te komen in discussies over de (on)zin van dit spraakmakende jaar.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis