Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Het christendom is zo gek nog niet

Informatie over het boek

Titel: Het christendom is zo gek nog niet
Auteur: (Dinesh ) D'Souza
Afdeling: Filosofie & Ethiek
Referentie: D'Souza (2009) Het christendom is zo gek nog niet. Amsterdam, Nieuw Amsterdam.
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9789046805718
Tekst: Heeft het christendom gelijk?

Kan een intelligent, goed opgeleid mens werkelijk geloven wat de Bijbel zegt?

Of hebben atheïsten het bij het rechte eind? Is het christendom door de wetenschap weerlegd, met zijn heilzame pretenties voor joker gezet en als morele gids terecht in diskrediet gebracht?

Dinesh D'Souza benadert het christendom met een sceptische blik, maar geeft sceptici van hetzelfde laken een pak. Het resultaat is een boek dat vraagtekens zet bij de ideeën van twijfelaars én gelovigen, maar er geen twijfel over laat bestaan dat het christendom, alles welbeschouwd, zo gek nog niet is. D'Souza legt uit waarom het christendom een betere verklaring voor het universum en onze oorsprong heeft dan het atheïsme: waarom christendom en wetenschap samengaan, maar wetenschap en atheïsme misschien niet: waarom verhalen over de zonden van de christenheid - de kruistochten, de inquisitie - zwaar overdreven zijn: waarom de evolutieleer het christendom niet bedreigt: waarom de oerknaltheorie atheïsten niet lekker zit: waarom juist het christendom de mens een vrije wil garandeert: waarom de westerse beschaving - en alles wat we daar waardevol aan vinden - niet los verkrijgbaar is, zonder het christendom dat aan de wieg ervan stond.

D'Souza is een ideale gids voor zoekers, een sparringpartner voor sceptici en een betrouwbare mentor voor gelovigen die voor hun overtuigingen willen opkomen. Prikkelend, uitdagend enverhelderend.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

[http://www.keesvanbaardewijk.nl - KEES PRENT   Het Christendom zo GEK nog niet!]

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis