Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Titel: Filosofie en theologie
Auteur:
Afdeling: Filosofie & Ethiek
Referentie: (1997) Filosofie en theologie. , Buijten en Schipperheijn.
ISBN: 9789060649237
Tekst: De betrekkingen tussen de orthodoxe gereformeerde theologen en de aanhangers van de christelijke (reformatorische) wijsbegeerte van Dooyeweerd en Vollenhoven zijn nooit hartelijk geweest. Het congres dat ten grondslag lag aan deze bundel, heeft zich op dit thema geconcentreerd. De theologische inbreng komt vooral van de zijde van de vrijgemaakt-gereformeerden en de orthodoxe hervormden: aan wijsgerige kant doet een jonge generatie van reformatorische filosofen van zich spreken. Dit vertrekpunt maakt het boek omvattend en tegelijkertijd beperkt: het omvattende is gelegen in de weidsheid van het thema, de diepgang van het reformatorisch wijsgerig denken en de indrukwekkende pretenties ervan: het beperkte hangt samen met de vervlochtenheid van het thema met de gereformeerde orthodoxie. Die beperktheid is niet principieel maar feitelijk: de meeste mensen stellen zich op een ander standpunt dan het orthodox-gereformeerde. Het niveau van de bijdragen is hoog, de toegankelijkheid - voor een (betrekkelijke) buitenstaander - nogal gering en de doelgroep waarschijnlijk beperkt.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis