Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Entree Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Bijbel

Zoeken in Bijbel online

Hartelijk welkom op onze Bijbel afdeling. U kunt hier u favoriete bijbeltekst vinden door middel van een zoekopdracht of door het doorbladeren van de Bijbel. Ook kunt u uw onderwerp opzoeken in de Heidelbergse Catechismus.

  Bijbel:  
Bijbelboek:   Hoofdstuk:   


Zoekresultaat

Openbaring

Hoofdstuk 8 (13 teksten gevonden)


1.  En toen Het het zevende zegel geopend had, werd er een stilzwijgen in den hemel, omtrent van een half uur.
2.  En ik zag de zeven engelen, die voor God stonden: en hun werden zeven bazuinen gegeven.
3.  En er kwam een andere engel, en stond aan het altaar, hebbende een gouden wierookvat: en hem werd veel reukwerks gegeven, opdat hij het met de gebeden allerheiligen zou leggen op het gouden altaar, dat voor den troon is.
4.  En de rook des reukwerks, met de gebeden der heiligen, ging op van de hand des engels voor God.
5.  En de engel nam het wierookvat, en vulde dat met het vuur des altaars, en wierp het op de aarde: en er geschiedden stemmen, en donderslagen, en bliksemen, enaardbeving.
6.  En de zeven engelen, die de zeven bazuinen hadden, bereidden zich om te bazuinen.
7.  En de eerste engel heeft gebazuind, en er is geworden hagel en vuur, gemengd met bloed, en zij zijn op de aarde geworpen: en het derde deel der bomen isverbrand, en al het groene gras is verbrand.
8.  En de tweede engel heeft gebazuind, en er werd iets als een grote berg, van vuur brandende, in de zee geworpen: en het derde deel der zee is bloed geworden.
9.  En het derde deel der schepselen in de zee, die leven hadden, is gestorven: en het derde deel der schepen is vergaan.
10.  En de derde engel heeft gebazuind, en er is een grote ster, brandende als een fakkel, gevallen uit den hemel, en is gevallen op het derde deel der rivieren, en op defonteinen der wateren.
11.  En de naam der ster wordt genoemd Alsem: en het derde deel der wateren werd tot alsem: en vele mensen zijn gestorven van de wateren, want zij waren bittergeworden.
12.  En de vierde engel heeft gebazuind, en het derde deel der zon werd geslagen, en het derde deel der maan, en het derde deel der sterren: opdat het derde deelderzelve zou verduisterd worden, en dat het derde deel van den dag niet zou lichten: en van den nacht desgelijks.
13.  En ik zag, en ik hoorde een engel vliegen in het midden des hemels, zeggende met grote stem: Wee, wee, wee, dengenen, die op de aarde wonen, van de overigestemmen der bazuin der drie engelen, die nog bazuinen zullen.


[vorige hoofdstuk] - [volgende hoofdstuk]

 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2019 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter