Openbaring

1.  Na dezen zag ik, en ziet, een deur was geopend in den hemel: en de eerste stem, die ik gehoord had, als van een bazuin, met mij sprekende, zeide: Kom hier op, enIk zal u tonen, hetgeen na dezen geschieden moet.
2.  En terstond werd ik in den geest: en ziet, er was een troon gezet in den hemel, en er zat Een op den troon.
3.  En Die daarop zat, was in het aanzien den steen Jaspis en Sardius gelijk: en een regenboog was rondom den troon, in het aanzien der steen Smaragd gelijk.
4.  En rondom den troon waren vier en twintig tronen: en op de tronen zag ik de vier en twintig ouderlingen zittende, bekleed met witte klederen, en zij hadden goudenkronen op hun hoofden.
5.  En van den troon gingen uit bliksemen, en donderslagen, en stemmen: en zeven vurige lampen waren brandende voor den troon, welke zijn de zeven geesten Gods.
6.  En voor den troon was een glazen zee, kristal gelijk. En in het midden des troons, en rondom den troon, vier dieren, zijnde vol ogen van voren en van achteren.
7.  En het eerste dier was een leeuw gelijk, en het tweede dier een kalf gelijk, en het derde dier had het aangezicht als een mens, en het vierde dier was een vliegendenarend gelijk.
8.  En de vier dieren hadden elkeen voor zichzelven zes vleugelen rondom, en waren van binnen vol ogen: en hebben geen rust dag en nacht, zeggende: Heilig, heilig,heilig is de Heere God, de Almachtige, Die was, en Die is, en Die komen zal.
9.  En wanneer de dieren heerlijkheid, en eer, en dankzegging gaven Hem, Die op den troon zat, Die in alle eeuwigheid leeft:
10.  Zo vielen de vier en twintig ouderlingen voor Hem, Die op den troon zat, en aanbaden Hem, Die leeft in alle eeuwigheid, en wierpen hun kronen voor den troon,zeggende:
11.  Gij Heere, zijt waardig te ontvangen de heerlijkheid, en de eer, en de kracht: want Gij hebt alle dingen geschapen, en door Uw wil zijn zij, en zijn zij geschapen.