Openbaring

1.  En er werd een groot teken gezien in den hemel: namelijk een vrouw, bekleed met de zon: en de maan was onder haar voeten, en op haar hoofd een kroon vantwaalf sterren:
2.  En zij was zwanger, en riep, barensnood hebbende, en zijnde in pijn om te baren.
3.  En er werd een ander teken gezien in den hemel: en ziet, er was een grote rode draak, hebbende zeven hoofden, en tien hoornen, en op zijn hoofden zevenkoninklijke hoeden.
4.  En zijn staart trok het derde deel der sterren des hemels, en wierp die op de aarde. En de draak stond voor de vrouw, die baren zou, opdat hij haar kind zouverslinden, wanneer zij het zou gebaard hebben.
5.  En zij baarde een mannelijken zoon, die al de heidenen zou hoeden met een ijzeren roede: en haar kind werd weggerukt tot God en Zijn troon.
6.  En de vrouw vluchtte in de woestijn, alwaar zij een plaats had, haar van God bereid, opdat zij haar aldaar zouden voeden duizend tweehonderd zestig dagen.
7.  En er werd krijg in den hemel: Michael en zijn engelen krijgden tegen den draak, en de draak krijgde ook en zijn engelen.
8.  En zij hebben niet vermocht, en hun plaats is niet meer gevonden in den hemel.
9.  En de grote draak is geworpen, namelijk de oude slang, welke genaamd wordt duivel en satanas, die de gehele wereld verleidt, hij is, zeg ik, geworpen op de aarde:en zijn engelen zijn met hem geworpen.
10.  En ik hoorde een grote stem, zeggende in den hemel: Nu is de zaligheid, en de kracht, en het koninkrijk geworden onzes Gods: en de macht van Zijn Christus: wantde verklager onzer broederen, die hen verklaagde voor onzen God dag en nacht is nedergeworpen.
11.  En zij hebben hem overwonnen door het bloed des Lams, en door het woord hunner getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot den dood toe.
12.  Hierom bedrijft vreugde, gij hemelen, en gij, die daarin woont! Wee dengenen, die de aarde en de zee bewonen, want de duivel is tot u afgekomen, en heeft grotentoorn, wetende, dat hij een kleinen tijd heeft.
13.  En toen de draak zag, dat hij op de aarde geworpen was, zo heeft hij de vrouw vervolgd, die het manneken gebaard had.
14.  En der vrouwe zijn gegeven twee vleugelen eens groten arends, opdat zij zou vliegen in de woestijn, in haar plaats, alwaar zij gevoed wordt een tijd, en tijden, en eenhalven tijd, buiten het gezicht der slang.
15.  En de slang wierp uit haar mond achter de vrouw water als een rivier, opdat hij haar door de rivier zou doen wegvoeren.
16.  En de aarde kwam de vrouw te hulp, en de aarde opende haar mond, en verzwolg de rivier, welke de draak uit zijn mond had geworpen.
17.  En de draak vergrimde op de vrouw, en ging heen om krijg te voeren tegen de overigen van haar zaad, die de geboden Gods bewaren, en de getuigenis van JezusChristus hebben.
18.  En ik stond op het zand der zee. Openbaring 13