2 Timotheüs

1.  En weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden.
2.  Want de mensen zullen zijn liefhebbers van zichzelven, geldgierig, laatdunkend, hovaardig, lasteraars, den ouderen ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig.
3.  Zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, achterklappers, onmatig, wreed, zonder liefde tot de goeden,
4.  Verraders, roekeloos, opgeblazen, meer liefhebbers der wellusten dan liefhebbers Gods:
5.  Hebbende een gedaante van godzaligheid, maar die de kracht derzelve verloochend hebben. Heb ook een afkeer van dezen.
6.  Want van dezen zijn het, die in de huizen insluipen, en nemen de vrouwkens gevangen, die met zonden geladen zijn, en door menigerlei begeerlijkheden gedrevenworden:
7.  Vrouwkens, die altijd leren, en nimmermeer tot kennis der waarheid kunnen komen.
8.  Gelijkerwijs nu Jannes en Jambres Mozes tegenstonden, alzo staan ook deze de waarheid tegen: mensen, verdorven zijnde van verstand, verwerpelijk aangaande hetgeloof.
9.  Maar zij zullen niet meerder toenemen: want hun uitzinnigheid zal allen openbaar worden, gelijk ook die van genen geworden is.
10.  Maar gij hebt achtervolgd mijn leer, wijze van doen, voornemen, geloof, lankmoedigheid, liefde, lijdzaamheid.
11.  Mijn vervolgingen, mijn lijden, zulks als mij overkomen is in Antiochie, in Ikonium en in Lystre: hoedanige vervolgingen ik geleden heb, en de Heere heeft mij uitalle verlost.
12.  En ook allen, die godzaliglijk willen leven in Christus Jezus, die zullen vervolgd worden.
13.  Doch de boze mensen en bedriegers zullen tot erger voortgaan, verleidende en wordende verleid.
14.  Maar blijft gij in hetgeen gij geleerd hebt, en waarvan u verzekering gedaan is, wetende, van wien gij het geleerd hebt:
15.  En dat gij van kinds af de heilige Schriften geweten hebt, die u wijs kunnen maken tot zaligheid, door het geloof, hetwelk in Christus Jezus is.
16.  Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is:
17.  Opdat de mens Gods volmaakt zij, tot alle goed werk volmaaktelijk toegerust.