2 Korinthiërs

1.  Want wij weten, dat, zo ons aardse huis dezes tabernakels gebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in dehemelen.
2.  Want ook in dezen zuchten wij, verlangende met onze woonstede, die uit den hemel is, overkleed te worden.
3.  Zo wij ook bekleed en niet naakt zullen gevonden worden.
4.  Want ook wij, die in dezen tabernakel zijn, zuchten, bezwaard zijnde: nademaal wij niet willen ontkleed, maar overkleed worden, opdat het sterfelijke van het levenverslonden worde.
5.  Die ons nu tot ditzelfde bereid heeft, is God, Die ons ook het onderpand des Geestes gegeven heeft.
6.  Wij hebben dan altijd goeden moed, en weten, dat wij, inwonende in het lichaam, uitwonen van den Heere:
7.  (Want wij wandelen door geloof en niet door aanschouwen.)
8.  Maar wij hebben goeden moed, en hebben meer behagen om uit het lichaam uit te wonen, en bij den Heere in te wonen.
9.  Daarom zijn wij ook zeer begerig, hetzij inwonende, hetzij uitwonende, om Hem welbehagelijk te zijn.
10.  Want wij allen moeten geopenbaard worden voor den rechterstoel van Christus, opdat een iegelijk wegdrage, hetgeen door het lichaam geschiedt, naardat hijgedaan heeft, hetzij goed, hetzij kwaad.
11.  Wij dan, wetende den schrik des Heeren, bewegen de mensen tot het geloof, en zijn Gode openbaar geworden: doch ik hoop ook in uw gewetens geopenbaard tezijn.
12.  Want wij prijzen onszelven u niet wederom aan, maar wij geven u oorzaak van roem over ons, opdat gij stof zoudt hebben tegen degenen, die in het aangezichtroemen en niet in het hart.
13.  Want hetzij dat wij uitzinnig zijn, wij zijn het Gode: hetzij dat wij gematigd van zinnen zijn, wij zijn het ulieden.
14.  Want de liefde van Christus dringt ons:
15.  Als die dit oordelen, dat, indien Een voor allen gestorven is, zij dan allen gestorven zijn. En Hij is voor allen gestorven, opdat degenen, die leven, niet meer zichzelvenzouden leven, maar Dien, Die voor hen gestorven en opgewekt is.
16.  Zo dan, wij kennen van nu aan niemand naar het vlees: en indien wij ook Christus naar het vlees gekend hebben, nochtans kennen wij Hem nu niet meer naar hetvlees.
17.  Zo dan, indien iemand in Christus is, die is een nieuw schepsel: het oude is voorbijgegaan, ziet, het is alles nieuw geworden.
18.  En al deze dingen zijn uit God, Die ons met Zichzelven verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening der verzoening gegeven heeft.
19.  Want God was in Christus de wereld met Zichzelven verzoenende, hun zonden hun niet toerekenende: en heeft het woord der verzoening in ons gelegd.
20.  Zo zijn wij dan gezanten van Christus wege, alsof God door ons bade: wij bidden van Christus wege: laat u met God verzoenen.
21.  Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem.