Numeri

1.  Toen sprak de HEERE tot Mozes, zeggende:
2.  Spreek tot de kinderen Israels, en neem van hen voor elk vaderlijk huis een staf, van al hun oversten, naar het huis hunner vaderen, twaalf staven: eens iegelijkennaam zult gij schrijven op zijn staf.
3.  Doch Aarons naam zult gij schrijven op den staf van Levi: want een staf zal er zijn voor het hoofd van het huis hunner vaderen.
4.  En gij zult ze wegleggen in de tent der samenkomst, voor de getuigenis, waarheen Ik met ulieden samenkomen zal.
5.  En het zal geschieden, dat de staf des mans, welke Ik zal verkoren hebben, zal bloeien: en Ik zal stillen de murmureringen van de kinderen Israels tegen Mij, welkezij tegen ulieden murmureerden.
6.  Mozes dan sprak tot de kinderen Israels, en al hun oversten gaven aan hem een staf, voor elken overste een staf, naar het huis hunner vaderen, twaalf staven:Aarons staf was ook onder hun staven.
7.  En Mozes legde deze staven weg, voor het aangezicht des HEEREN, in de tent der getuigenis.
8.  Het geschiedde nu des anderen daags, dat Mozes in de tent der getuigenis inging: en ziet, Aarons staf, voor het huis van Levi, bloeide: want hij bracht bloeisel voort,en bloesemde bloesem, en droeg amandelen.
9.  Toen bracht Mozes al deze staven uit, van voor het aangezicht des HEEREN, tot al de kinderen Israels: en zij zagen het, en namen elk zijn staf.
10.  Toen zeide de HEERE tot Mozes: Breng de staf van Aaron weder voor de getuigenis, in bewaring, tot een teken voor de wederspannige kinderen: alzo zult gij eeneinde maken van hun murmureringen tegen Mij, dat zij niet sterven.
11.  En Mozes deed het: gelijk als de HEERE hem geboden had, alzo deed hij.
12.  Toen spraken de kinderen Israels tot Mozes, zeggende: Zie, wij geven den geest, wij vergaan, wij allen vergaan!
13.  Al wie enigzins nadert tot den tabernakel des HEEREN, zal sterven: zullen wij dan den geest gevende verdaan worden?