Zacharia

1.  Het gebeurde nu in het vierde jaar van den koning Darius, dat het woord des HEEREN geschiedde tot Zacharia, op den vierden der negende maand, namelijk in Chisleu.
2.  Toen men naar het huis van God gezonden had Sarezer, en Regem-Melech, en zijn mannen, om het aangezicht des HEEREN te smeken:
3.  Zeggende tot de priesters, die in het huis des HEEREN der heirscharen waren, en tot de profeten, zeggende: Moet ik wenen in de vijfde maand, mij afzonderende, gelijk als ikgedaan heb nu zo vele jaren?
4.  Toen geschiedde het woord des HEEREN der heirscharen tot mij, zeggende:
5.  Spreek tot het ganse volk dezes lands, en tot de priesters, zeggende: Toen gij vasttet en rouwklaagdet, in de vijfde en in de zevende maand, namelijk nu zeventig jaren, hebtgijlieden Mij, Mij enigszins gevast?
6.  Of als gij at, en als gij dronkt, waart gij het niet, die daar at, en gij, die daar dronkt?
7.  Zijn het niet de woorden, welke de HEERE uitriep door den dienst der vorige profeten, toen Jeruzalem bewoond en gerust was, en haar steden rondom haar: en het zuiden en delaagte bewoond was?
8.  Verder geschiedde het woord des HEEREN tot Zacharia, zeggende:
9.  Alzo sprak de HEERE der heirscharen, zeggende: Richt een waarachtig gericht, en doet goedertierenheid en barmhartigheden, de een aan den ander:
10.  En verdrukt de weduwe noch den wees, den vreemdeling noch den ellendige: en denkt niet in uw hart de een des anderen kwaad.
11.  Maar zij weigerden op te merken, en togen hun schouder terug, en zij verzwaarden hun oren, opdat zij niet hoorden.
12.  En zij maakten hun hart als een diamant, opdat zij niet hoorden de wet en de woorden, die de HEERE der heirscharen zond in Zijn Geest, door den dienst der vorige profeten,waaruit ontstaan is een grote toorn van den HEERE der heirscharen.
13.  Daarom is het geschied, gelijk als Hij geroepen had, doch zij niet gehoord hebben, alzo riepen zij ook, maar Ik hoorde niet, zegt de HEERE der heirscharen:
14.  Maar Ik heb hen weggestormd onder alle heidenen, welke zij niet kenden: en het land werd achter hen verwoest, zodat er niemand doorging, noch wederkeerde: want zij steldenhet gewenste land tot een verwoesting. Zacharia 8