Zacharia

1.  Daarna toonde Hij mij Josua, den hogepriester, staande voor het aangezicht van den Engel des HEEREN: en de satan stond aan zijn rechterhand, om hem te wederstaan.
2.  Doch de HEERE zeide tot den satan: De HEERE schelde u, gij satan! ja, de HEERE schelde u, Die Jeruzalem verkiest: is deze niet een vuurbrand uit het vuur gerukt?
3.  Josua nu was bekleed met vuile klederen, als hij voor het aangezicht des Engels stond.
4.  Toen antwoordde Hij, en sprak tot degenen, die voor Zijn aangezicht stonden, zeggende: Doet deze vuile klederen van hem weg. Daarna sprak Hij tot hem: Zie, Ik heb uwongerechtigheid van u weggenomen, en Ik zal u wisselklederen aandoen.
5.  Dies zeg Ik: Laat ze een reinen hoed op zijn hoofd zetten. En zij zetten dien reinen hoed op zijn hoofd, en zij togen hem klederen aan: en de Engel des HEEREN stond daarbij.
6.  Toen betuigde de Engel des HEEREN Josua, zeggende:
7.  Zo zegt de HEERE der heirscharen: Indien gij in Mijn wegen zult wandelen, en indien gij Mijn wacht zult waarnemen, zo zult gij ook Mijn huis richten, en ook Mijn voorhovenbewaren: en Ik zal u wandelingen geven onder dezen, die hier staan.
8.  Hoor nu toe, Josua, gij hogepriester! gij en uw vrienden, die voor uw aangezicht zitten, want zij zijn een wonderteken: want ziet, Ik zal Mijn Knecht, de SPRUITE, doen komen.
9.  Want ziet, aangaande dien steen, welken Ik gelegd heb voor het aangezicht van Josua, op dien enen steen zullen zeven ogen wezen: ziet, Ik zal zijn graveersel graveren, spreektde HEERE der heirscharen, en Ik zal de ongerechtigheid dezes lands op een dag wegnemen.
10.  Te dien dage, spreekt de HEERE der heirscharen, zult gijlieden een iegelijk zijn naaste nodigen tot onder den wijnstok en tot onder den vijgeboom.